IAA Frankfurt

mb

27-08-2019

De IAA in Frankfurt

Het aantal automerken die niet van de partij zijn op de IAA in Frankfurt (12 t/m 22 september) is erg groot. Zo hebben Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot, Citroën, Alpine, DS, Cadillac, Chevrolet, Alpine, Dacia, Toyota, Mazda, Nissan, Infiniti, Aston Martin, Mitsubishi, Rolls-Royce, Volvo, Tesla, Subaru en Suzuki laten weten niet aanwezig te zijn. Door al die afmeldingen zullen ook een aantal hallen gesloten blijven.

Hoge kosten

De belangrijkste redenen om niet deel te nemen zijn vaak de hoge kosten en / of de merken hebben niks nieuws te presenteren. Veel automerken kiezen voor het organiseren van kleinere evenementen met een focus op het eigen merk.

Wel aanwezig

Gelukkig is er nog best het een en ander te zien. In Frankfurt zullen voornamelijk de Duitse (premium) merken aanwezig zijn met een enorme hoeveelheid primeurs. Aanwezigen zijn o.a. Mercedes-Benz, Opel, BMW, Volkswagen, Audi, Honda, Ford, Hyundai, Renault, Porsche, Jaguar - Land Rover, Mini, Smart, Seat en Skoda.

Volkswagen zal o.a. de volledig elektrische ID.3 presenteren aan het publiek. Opel komt met de nieuwe Corsa-e en ook Mercedes-Benz belooft flink uit te pakken met een stuk of 10 auto's (zoals de AMG CLA45 Shooting Brake, de GLS en de EQV). Audi komt vervolgens met een nieuwe RS6 Avant, S6, S7 Sportback, SQ8 en nog meerdere facelifts van andere modellen. BMW laat de nieuwe 1-Serie, 3-Serie Touring, M8, X6 en een conceptcar van de M Vision Next zien.

Zo zijn er nog meer auto's te bewonderen, zoals de Ford Kuga, Honda e, Hyundai Kona Hybrid, Land Rover Defender, Mini Electric, Porsche 911 Carrera / Carrera Cabriolet, Renault Captur en de Skoda Citigo e iV. Genoeg reden om toch even een kijkje te nemen dus!