Auto kopen of leasen

Je bent op zoek naar een nieuwe bedrijfsauto voor je onderneming, maar dan? Een auto kopen of leasen? Dat is de vraag waar veel mensen mee zitten. Een auto kopen met je eigen geld zal altijd goedkoper zijn dan een auto leasen, want je betaalt bij het kopen van een auto geen rente. Daarentegen kun je het geld dat je hebt uitgegeven niet meer investeren in je bedrijf. Afhankelijk van jouw voorkeuren en financiele situatie, nemen wij de verschillen met voor- en nadelen met je door. 

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een auto kopen of leasen?

Voor zowel het kopen als leasen van een auto zijn diverse voor- en nadelen te benoemen. Het ligt uiteraard aan je persoonlijke financiele situatie en waar je voorkeur ligt. Bij het leasen van een auto heb je extra kosten in de maand, maar aan de andere kant ben je dan niet in één klap veel spaargeld kwijt. Het kan namelijk handig zijn geld achter de hand te hebben voor andere investeringen.

Geen addertjes onder het gras!

Bij financial lease ben je verzekert van duidelijkheid. Wij staan voor eerlijk en transparant leasen. Geen addertjes onder het gras. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuzen hebben wij de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.  

Leasen of kopen? De voordelen
Voordelen auto kopen

Een auto kopen

Voordelen auto kopen

 • Geen maandelijkse lasten
 • Je kunt de auto direct van een particulier kopen
 • Een auto op leeftijd of met hoge kilometerstand kun je alsnog inzetten als bedrijfsauto

Nadelen auto kopen

 • Je bent in één keer heel veel geld kwijt dat je niet meer kunt investeren in je bedrijf
 • Er zijn minder fiscale voordelen te behalen dan met financial lease
 • Alle kosten zijn voor eigen rekening zoals onderhoud, verzekering en wegenbelasting

Auto leasen met financial lease

Voordelen auto leasen

 • Profiteren van fiscale voordelen zoals rente en investeringsaftrek
 • Je hoeft niet in één keer een grote investering te doen, je betaalt per maand een vast bedrag af, jaren sparen voor een nieuwe auto is niet nodig
 • Je houdt het vermogen binnen je onderneming
 • Bepaal zelf je looptijd en slottermijn en daarmee de hoogte van je leasebedrag
 • Je kunt de btw over het aanschafbedrag terugvorderen bij de Belastingdienst
 • Je hebt zelf in de hand waar jij de auto verzekert en waar jij jouw auto naartoe brengt voor onderhoud- en reparatie
 • Mogelijk om te leasen zonder jaarcijfer, vooral fijn als je pas begonnen bent met je onderneming!

Nadelen auto leasen

Een vast bedrag per maand, in plaats van één keer kan een nadeel zijn, maar ook een voordeel.
Bij financial lease is onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting niet inbegrepen*
Je kunt een auto enkel bij een autobedrijf aanschaffen

Een auto leasen met financial lease heeft vooral veel leuke voordelen, maar onderhoud, verzekering en reparatie zijn niet inbegrepen. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor! Dit kun je ervaren als een nadeel, maar dit hoeft niet perse een nadeel te zijn. Jij bepaalt zelf waar je deze zaken onderbrengt, dat bepalen wij niet voor jou.

Als je het vergelijkt met andere leasevormen, dan heb jij in de hand hoe voordelig je uitkomt met onderhoud, verzekering en reparatiekosten. Dit zal altijd goedkoper zijn dan wanneer een leasemaatschapij het voor je regelt.

Occasion kopen of leasen

Een occasion kopen heeft als grootst voordeel dat je nergens aan vast zit. Dit is mogelijk wanneer je een grote financiële buffer hebt, anders is het minder interessant. Bij het kopen van een occasion moet je gelijk een grote investering doen en dat is vooral voor de startende ondernemer zonder financiële buffer een enorme kostenpost. Zonde, want dat geld zou je ook op andere manieren kunnen investeren in je onderneming om te kunnen groeien.

Occasion leasen

Je profiteert met financial lease van diverse voordelen. En voor jou als startende ondernemer is het ook mogelijk om financial lease aan te vragen zonder jaarcijfers. Dit heet bij ons ook wel starters lease. In combinatie met occasion lease ben je het goedkoopst uit als starter. Je rijdt met occasion lease is een jonge auto van hooguit 8 jaar. Onze occasion zullen niet ouders zijn dan 8 jaar en niet meer dan 200.000 km op de teller hebben. Hiermee ben je verzekert van een betrouwbare occasion! 

auto kopen of leasen
Zakelijk leasen

Zakelijk leasen, omdat?

Wij helpen jou als startende ondernemer graag vooruit. Wij begrijpen dat het als starter lastig is om geld te lenen voor je onderneming. Echter zijn bedrijfsinvesteringen nodig om je onderneming van de grond te krijgen. De aanschaf van een bedrijfsauto is in de meeste gevallen nodig om jouw klanten te kunnen bezoeken. Voor de meeste leasemaatschappijen en banken is het belangrijk dat je jaarscijfers kunt tonen. Heb je die niet? Dan word je aanvraag 9 van de 10 keer afgewezen. Oneerlijk als je het ons vraagt!

Leasen zonder jaarcijfers

Bij ons is het daarom mogelijk om te leasen zonder jaarcijfers. Wij snappen dat je als startende ondernemer gemotiveerd bent en willen jou graag helpen! Je toekomstige leaseauto wordt onderpand van je financiering en daardoor lopen wij met jou als starter niet teveel risico. Wel is het belangrijk dat je geen negatieve bkr-registratie hebt, anders wordt het voor ons lastig om bij de bank een goedkeuring voor jou te krijgen. In dat geval moet je het op een later moment weer proberen en helpt het wanneer je jaarcijfers kunt tonen. 

Twijfel je nog? Een auto kopen of leasen kan een moeilijke beslissing zijn. Ben je op zoek naar een nieuwe en bedrijfsauto en wil je advies over de aanschaf van een nieuwe auto? Wij voorzien je graag van goed advies. Je kunt altijd contact met ons opnemen door te bellen of mailen.

Lease berekenen