Wat is Financial Lease?

Auto leasen met Financial Lease

Wat is financial lease? Financial Lease is een zakelijke financiering waarbij alleen het te financieren object, in dit geval een lease auto, het onderpand vormt voor de financiering. Met deze financieringsvorm kunt u zorgeloos investeren in uw mobiliteit terwijl uw werkkapitaal behouden blijft voor winstgevende doeleinden. U besteedt de investering uit voor behoud van uw liquiditeit.

Zakelijke autolease in de vorm van financial lease geeft u de zekerheid van een vast maandbedrag, ongeacht het aantal kilometers dat u per jaar maakt met de auto. Het verschil tussen operationele lease en financial lease zit in het economische eigendom. Bij operationele lease huurt u een auto voor een bepaalde looptijd en maakt u kilometer afspraken. Hierdoor kunnen de facturen achteraf anders uitvallen wanneer uw onderneming groeit en u meer kilometers gaat maken. Bij financial lease koopt u de auto, bent u de eigenaar en besteedt u de financiering uit. Het maandbedrag is dan ook enkel gebaseerd op rente en afschrijving van de financiering. Financial lease is dan ook het beste te vergelijken met de hypotheek van een woning. U komt achteraf nooit voor vervelende verrassingen te staan. Wilt u een transparante en eerlijke autolease afsluiten? Kies dan voor de goedkoopste financial lease van Financial Lease ZZP!

Belastingvoordelen met financial lease

Bij financial lease ontvangt u van het autobedrijf een autofactuur op naam van uw onderneming. Hierdoor wordt u direct economisch eigenaar van uw lease auto. Wij kunnen tot 100% van de investeringswaarde financieren, hier hoort de btw niét bij. De btw betaalt u rechtstreeks, onder vermelding van het factuurnummer, aan het autobedrijf. Bij de eerst volgende aangifte van de omzetbelasting verrekent u de btw van uw zakelijke aankopen met de af te dragen omzetbelasting. U ontvangt de btw dus vrijwel direct terug van de Belastingdienst. De maandtermijnen zijn daarom altijd btw vrij. Ook kunt u gebruik maken van verschillende fiscale voordelen die horen bij het bezit van de auto, zoals rente- en investeringsaftrek.

Lees hier meer over de btw bij financial lease

Waarom kiezen voor financial lease?

Als ZZP’er rijdt u vaak zelf in uw lease auto, met trots rijdt u bij uw klanten voor. Een bedrijfsauto is hét visitekaartje van uw onderneming, daar gaat u netjes mee om. Dit is dan ook één van de redenen dat u beter voor financial lease kunt kiezen. Bij andere leasevormen wordt het onderhoud berekend op basis van de gemiddelde leaserijder. U bent daarom veel goedkoper uit door het onderhoud voor eigen rekening te nemen, dan het onderhoud van uw auto uit te besteden. Een andere reden kan zijn dat u niet exact weet hoeveel kilometers u jaarlijks rijdt. Ook kunt u voor financial lease kiezen omdat u dan de vrijheid heeft om voor occasion lease te gaan in plaats van een nieuwe auto. Sommige occasions hebben na 2 jaar reeds de helft van de nieuwwaarde afgeschreven, deze heeft u dan mooi als extra voordeel op uw leasetermijnen. Wij zetten de voordelen van financial lease nog even voor u op een rijtje:

  • U bent direct economisch eigenaar van de auto
  • U betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing
  • U behoudt uw liquiditeit, zodat u kunt blijven ondernemen
  • U profiteert van diverse fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek
  • U heeft recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
  • U bepaalt zelf de looptijd van het contract en een eventueel slottermijn
  • Mogelijkheid tot acceptatie zonder jaarcijfers
  • Ook als starter kunnen wij u financial lease aanbieden!

Financial Lease ZZP levert financieel maatwerk. Bekijk vandaag nog onze actuele voorraad met personenauto's en bedrijfswagens! Naast een ruim aanbod met nieuwe voertuigen hebben we ook altijd de beste en mooiste occasions direct op voorraad.

Financial lease begrippenlijst

Financial Lease ZZP maakt het leasen van een occasion transparant! In onze begrippenlijst vindt u een toelichting op de meest gebruikte begrippen binnen de financial lease branche. Een begrip tegengekomen die niet in onze lijst staat? Neem dan contact op.

Financial lease Wiki

Op Financial Lease Wiki komen allerlei vragen over financial lease aan bod. Heeft u een vraag over onze populaire zakelijke autolease? Op deze pagina vindt u altijd het juiste antwoord. Natuurlijk beantwoorden wij ook al uw vragen graag persoonlijk!

Lease berekenen?

Staat uw nieuwe auto niet in onze leasevoorraad? Heeft u bij een ander autobedrijf een geschikte occasion gevonden en wilt u een al ontvangen voorstel vergelijken? Of bent u gewoon benieuwd wat een financial lease auto kost? Bereken hier dan uw termijnbedrag!