Financial Lease

Auto leasen met Financial Lease

Wat is financial lease? Financial Lease is een zakelijke financiering waarbij alleen het te financieren object, in dit geval een lease auto, het onderpand vormt voor de financiering. Met deze financieringsvorm kun je zorgeloos investeren in je mobiliteit terwijl je werkkapitaal behouden blijft voor winstgevende doeleinden. Je besteedt de investering uit voor behoud van je liquiditeit.

Zakelijke autolease in de vorm van financial lease geeft je de zekerheid van een vast maandbedrag, ongeacht het aantal kilometers dat je per jaar maakt met de auto. Het verschil tussen operationele lease en financial lease zit in het economische eigendom. Bij operationele lease huur je een auto voor een bepaalde looptijd en maak je kilometer afspraken. Hierdoor kunnen de facturen achteraf anders uitvallen wanneer je onderneming groeit en je meer kilometers gaat maken. Bij financial lease koop je de auto, ben je de eigenaar en besteed je de financiering uit. Het maandbedrag is dan ook enkel gebaseerd op rente en afschrijving van de financiering. Financial lease is dan ook het beste te vergelijken met de hypotheek van een woning. Je komt achteraf nooit voor vervelende verrassingen te staan. Wil je een transparante en eerlijke autolease afsluiten? Kies dan voor de goedkoopste financial lease van Financial Lease ZZP!

Belastingvoordelen met financial lease

Bij financial lease ontvang je van het autobedrijf een autofactuur op naam van je onderneming. Hierdoor word je direct economisch eigenaar van de lease auto. Wij kunnen tot 100% van de investeringswaarde financieren, hier hoort de btw niét bij. De btw betaal je rechtstreeks, onder vermelding van het factuurnummer, aan het autobedrijf. Bij de eerst volgende aangifte van de omzetbelasting verreken je de btw van je zakelijke aankopen met de af te dragen omzetbelasting. Je ontvangt de btw dus vrijwel direct terug van de Belastingdienst. De maandtermijnen zijn daarom altijd btw vrij. Ook kun je gebruik maken van verschillende fiscale voordelen die horen bij het bezit van de auto, zoals rente- en investeringsaftrek.

Lees hier meer over de btw bij financial lease

Waarom kiezen voor financial lease?

Als ZZP’er rijd je vaak zelf in je lease auto, met trots rijd je bij je klanten voor. Een bedrijfsauto is hét visitekaartje van jouw onderneming, daar ga je netjes mee om. Dit is dan ook één van de redenen dat je beter voor financial lease kunt kiezen. Bij andere leasevormen wordt het onderhoud berekend op basis van de gemiddelde leaserijder. Je bent daarom veel goedkoper uit door het onderhoud voor eigen rekening te nemen, dan het onderhoud van je auto uit te besteden. Een andere reden kan zijn dat je niet exact weet hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt. Ook kun je voor financial lease kiezen omdat je dan de vrijheid hebt om voor occasion lease te gaan in plaats van een nieuwe auto. Sommige occasions hebben na 2 jaar reeds de helft van de nieuwwaarde afgeschreven, deze heb je dan mooi als extra voordeel op de leasetermijnen. Wij zetten de voordelen van financial lease nog even voor je op een rijtje:

  • Je bent direct economisch eigenaar van de auto
  • Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing
  • Je behoudt je liquiditeit, zodat je kunt blijven ondernemen
  • Je profiteert van diverse fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek
  • Je hebt recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
  • Je bepaalt zelf de looptijd van het contract en een eventueel slottermijn
  • Mogelijkheid tot acceptatie zonder jaarcijfers
  • Ook als starter kunnen wij financial lease aanbieden!

Financial Lease ZZP levert financieel maatwerk. Bekijk vandaag nog onze actuele voorraad met personenauto's en bedrijfswagens! Naast een ruim aanbod met nieuwe voertuigen hebben we ook altijd de beste en mooiste occasions direct op voorraad.

Financial lease begrippenlijst

Financial Lease ZZP maakt het leasen van een occasion transparant! In onze begrippenlijst vind je een toelichting op de meest gebruikte begrippen binnen de financial lease branche. Een begrip tegengekomen die niet in onze lijst staat? Neem dan contact op.

Financial lease Wiki

Op Financial Lease Wiki komen allerlei vragen over financial lease aan bod. Heb je een vraag over onze populaire zakelijke autolease? Op deze pagina vind je altijd het juiste antwoord. Natuurlijk beantwoorden wij ook al jouw vragen graag persoonlijk!

Lease berekenen?

Staat je nieuwe auto niet in onze leasevoorraad? Heb je bij een ander autobedrijf een geschikte occasion gevonden en wil je een al ontvangen voorstel vergelijken? Of ben je gewoon benieuwd wat een financial lease auto kost? Bereken hier dan je termijnbedrag!