Private lease

Je wilt een auto leasen en bent op zoek naar informatie over verschillende leasevormen. Dan zit je hier goed. Er bestaan veel verschillende leasevormen, maar welke is het meest geschikt voor jou? Private Lease is een leasevorm voor particulieren. Private lease betekent privé leasen waarbij alles in het leasecontract zit inbegrepen. Enkel nog tanken! Dat klinkt heel aantrekkelijk, toch? Hier op Financial Lease ZZP bieden wij geen private lease aan, maar enkel financial lease. Wij vinden het echter wel heel belangrijk jou te informeren over wat je kunt verwachten als je kiest voor private lease. Wij delen hier onafhankelijke informatie en tips met je om je verder op weg te helpen. Is private lease wat voor jou? Kom erachter!

Alles wat je moet weten over private lease

Wat is Private Lease?

Wil jij als particulier graag in een gloednieuwe auto rijden voor een vast maandbedrag? Dat kan met private lease! Dit is namelijk een leasevorm voor particulieren die prive willen leasen. Als je een eigen onderneming hebt is financial lease de beste leaseoplossing voor jou, je bent dan goedkoper uit en kunt extra profiteren van fiscale voordelen. Bij private lease zitten alle kosten zoals onderhoud, autoverzekering en wegenbelasting inbegrepen. Sta je met pech aan de weg? Ook pechhulp is inbegrepen, dus geen stress! Is er ook iets niet inbegrepen? Zeker! Enkel de brandstof, boetes en een bezoekje aan de wasstraat zijn nog extra kosten die je dient te betalen. 

Private lease

 

De voordelen van Private Lease

 • Een nieuwe auto rijden zonder aan je spaargeld te komen.
 • Je hoeft geen geld in te leggen, maar je moet wel een vast inkomen hebben.
 • Maandelijkse bedragen zijn beter betaalbaar en biedt financiële zekerheid.
 • Je hebt inzicht in je kosten, zo weet je waar je elke maand aan toe bent.
 • Alle kosten zit in je maandbedrag inbegrepen, geen financiële tegenvallers.
 • Onderhoud is inbegrepen, je hoeft slechts een afspraak met de dealer in te plannen.
 • Na afloop van je contract hoef je niet zelf te zorgen voor de verkoop, je kiest gewoon weer een nieuwe auto uit.

Hoe werkt Private Lease?

Private lease is simpelweg hetzelfde als huren. Je neemt een auto in gebruik tegen betaling voor een bepaalde looptijd en bedrag per maand. Bij private lease heb je geen omkijken naar reparatie en onderhoud. Je bent verzekert van uitgebreide service, ook de verzekering, motorrijtuigenbelasting en waarde vermindering is bij het maandbedrag inbegrepen. Wanneer je aan de kant staat met pech wordt je kosteloos geholpen. Heb je schade aan de auto? Dan dien je wel eigen risico te betalen, maar verder hoef je niet wakker te liggen van hoge reparatiekosten. 

Stappenplan Private Lease:

 • Je kiest een auto uit, maakt een proefrit en is de auto naar wens? Dan sluit je een contract af met een looptijd naar keuze (12 tot 60 maanden).
 • De leasemaatschappij controleert je financiële situatie, zodat zij de zekerheid hebben dat je aan jouw betalingsverplichtingen kan voldoen.
 • Je bepaalt van tevoren het maximaal aantal kilometers dat je denkt te rijden. Het kan altijd worden aangepast als je minder rijdt. Ga je over je kilometerbundel heen? Dan moet je bijbetalen.
 • Je betaalt vervolgens iedere maand een vast bedrag per maand aan afschrijving, onderhoud, verzekering en belasting.
 • Daarnaast betaal  je nog brandstof, eventuele boetes en bezoekjes aan de wasstraat.
 • Na je leaseperiode lever je de auto weer in en kun je eventueel een nieuwe auto uitzoeken.

Wanneer kiezen voor Private Lease?

Wanneer kun je het beste kiezen voor privé leasen? In de meeste gevallen is private lease niet altijd goedkoper dan een auto kopen. Private lease biedt daarentegen wel meer financiële zekerheid. Je kunt daardoor je spaargeld gebruiken voor andere dingen. Van onvoorziene kosten heb jij geen last!

Wanneer kom je WEL in aanmerking?

1. Als je kunt aantonen dat je een vast contract hebt, een intentieverklaring van de werkgever kan ook voldoende zijn wanneer je geen vast contract hebt.

2. Wanneer je pensioen of AOW ontvangt.

3. Wanneer je ondernemer of zzp'er bent en geldige jaarcijfers kunt aantonen.

4. Wanneer je een WAO- of WA uitkering hebt kun je ook in aanmerking komen.

Wanneer kom je niet in aanmerking?

1. Wanneer je werkloos bent en een WW-uitkering krijgt.

2. Wanneer je studiefinanciering krijgt.

3. Als je geen vast inkomen hebt, zoals een 0-uren contract.

4. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt.

5. Wanneer je van een bijstanduitkering leeft.

Private leasen bij Financial Lease ZZP

Wij bieden geen private lease aan. Je kunt wel privé financiering aanvragen via onze andere website: Autofinancier. Je aanvraag wordt dan doorgestuurd naar onze partnerorganisatie.