Auto leasen zonder aanbetaling?

Auto leasen zonder aanbetaling

Afhankelijk van je situatie wordt er gekeken of je kunt leasen zonder aanbetaling. Uiteraard kunnen we elke aanvraag zonder aanbetaling in behandeling nemen. Ook voor startende ondernemers is een auto leasen zonder een aanbetaling in bepaalde situaties mogelijk. Wanneer je bij toetsing goed scoort als startende ondernemer, kun je een goedgekeurde financial lease offerte ontvangen zonder aanbetaling. 

 

Financial Lease zonder aanbetaling 

Als ondernemer kun je maximaal de investeringswaarde van de lease auto financieren. Dit houdt in dat jij als btw plichtige ondernemer niet meer kunt financieren dan de aanschafwaarde excl. btw. De btw verreken je immers met de belastingaangifte. Bij een marge auto kun je vaak wel het volledige factuurbedrag leasen, het factuurbedrag is dan gelijk aan de investeringswaarde. Uitzondering hierop zijn niet btw plichtige ondernemers. Wanneer je (bijvoorbeeld) als ondernemer in de zorg een btw auto kiest, behandelen wij deze als marge auto. Je kunt de btw niet verrekenen dus dan is het factuurbedrag altijd de investeringswaarde.

Wanneer je kiest voor een marge auto kun je vaak leasen zonder aanbetaling en is er ook geen btw die je voor aflevering hoeft voor te schieten. Wat is een marge auto? Een marge auto is een auto die al eens in particulier bezit is geweest of in het bezit van een ondernemer die vrijgesteld is van btw. Deze eigenaar heeft de btw afgedragen zonder het terug te vragen van de Belastingdienst. Onderaan de pagina vind je een selectie van de marge auto’s in onze leasevoorraad.

Meer over btw bij Financial Lease

lease-aanvraag-auto-leasen-zonder-aanbetaling

Voordelen van auto leasen zonder aanbetaling

  • Je beschikt direct over een auto van de zaak.
  • Je behoudt je liquiditeit voor winstgevende doelen.
  • Daardoor heb je meer financiële speelruimte om te investeren in andere belangrijke zaken.

Voordelen van auto leasen met aanbetaling

  • Het bedrag dat je aanbetaalt, wordt in mindering gebracht op het leasebedrag, daardoor betaal je lagere maandtermijnen gedurende de looptijd van de auto.
  • Je kunt ook de inruilwaarde van je huidige auto gebruiken en daarmee de aanbetaling doen.

Heb je nog andere vragen over financial lease of specifiek over zakelijk leasen zonder aanbetaling?

Neem gerust contact met ons op!