Financial Lease aflossen

Financial lease afkopen of eerder aflossen

Jouw financial lease afkopen of eerder aflossen, kan dat? Ja dat kan zeker! Het maakt hierin niets uit of je de looptijd van je financial lease helemaal uitzit of niet. Je kunt er dus gerust voor kiezen om versneld af te lossen of de leaseovereenkomst af te kopen.

0c8a5097-bewerkt

Redenen om vervroegd af te lossen

Er kunnen bepaalde redenen zijn waarom je graag je financial lease contract wilt beëindigen. Misschien gaat het zo goed met je onderneming dat je het kunt veroorloven om de resterende maandtermijnen in één keer af te lossen. Of het gaat juist minder goed met je bedrijf, waardoor het voor jou nadelig is om vast te zitten aan een leasecontract en de auto misschien wel verkocht moet worden. Of misschien omdat je dan geen andere bedrijfslening kunt afsluiten, of dat het je passage voor een hypotheek in de weg staat.

Welke reden je ook hebt, wij willen je graag tegemoet komen. Je kunt je financial lease afkopen of eerder aflossen door alle openstaande termijnen in één keer te voldoen of door een extra bedrag af te lossen. 

 

Zijn de kosten voor afkoop fiscaal aftrekbaar?

Wanneer je het leasecontract wilt afkopen, omdat je de auto niet meer nodig hebt, dan betaal je in één keer het nog openstaande bedrag. Dit zijn financieringskosten van je bedrijf, die je fiscaal kunt aftrekken van de winst uit je onderneming. Of het verstandig is om je financial lease overeenkomst vroegtijdig te beëindigen, verschilt per situatie. Onze lease adviseurs kunnen je helpen bepalen of het voor jou verstandig is. Wellicht zijn er andere mogelijkheden die voordeliger uitpakken. Als je het leasecontract beëindigt, moet je in één keer de resterende maandtermijnen aan de leasemaatschappij betalen, ook een eventueel slottermijn.

Voordelen van tussentijds aflossen:

  • De auto is eerder jouw volledige (juridische) eigendom.
  • Dan kun je zonder problemen het contract aflossen, de auto verkopen en met dit geld een nieuwe auto uitkiezen.
  • Tussentijds inlossen kan in de boekhouding voordelig uitpakken wanneer je de kosten van de (bedrijfs)auto op een bepaald jaar wilt boeken.
  • Leasecontract aflossen zodat je de auto kunt inruilen? Vraar onze Lease adviseurs naar een omruilcertificaat of een netto inlossing, dit is vaak veel voordeliger. 
0c8a6947-bewerkt

Wat gebeurt er als ik extra maandtermijnen Betaal?

Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om meerdere maanden in één keer af te lossen of in plaats van 1 maand aflossen er gelijk 2 af te lossen. Wanneer je dit doet, dan verkort je de looptijd. Elke extra termijn die je overmaakt aan de lease maatschappij zal je looptijd met een maand verkorten, zo heb je eerder je leasecontract ingelost en ontvang je eerder het juridische eigendom. 


Contract inlossen, aanpassing is voordeliger!

Wanneer je het contract wilt inlossen omdat je de auto gaat inruilen, dan is het voordeliger om een contractaanpassing aan te vragen. Door de nieuwe auto bij dezelfde leasemaatschappij onder te brengen, bespaar je kosten die gemaakt worden bij een nieuw contract en kun je vaak gebruik maken van een netto inlosvoorstel waardoor je ook op de inlossing bespaart. Wil je jouw financial lease contract afkopen en heb je nog vragen?

Neem contact op!