Auto inruilen

Wil jij jouw huidige auto inruilen op een nieuwe met financial lease contract? Dat kan! En het is ook nog eens een hele verstandige keuze! Je verlaagt hierdoor het te financieren bedrag waardoor je een lagere maandtermijn hebt en minder kredietvergoeding betaalt.

Een aanbetaling met inruilwaarde

Bij een auto inruilen, krijg je te maken met de inruilwaarde van de auto. Je kunt ervoor kiezen om de inruilwaarde uit te laten naar je privé rekening óf je kunt de inruilwaarde van je auto gebruiken om een aanbetaling te doen. Wanneer je voor een aanbetaling kiest, breng je privé vermogen in bij je onderneming. Uiteraard verreken je dit gewoon met je privé onttrekkingen, dus het blijft gewoon privé vermogen. Het grote voordeel van de inruilwaarde gebruiken als aanbetaling is dat het gefinancierde vermogen van je nieuwe financial lease auto aanzienlijk omlaag gaat. Niet alleen je maandlasten worden lager, maar ook de totale kredietvergoeding (betaalde financial lease rente) daalt aanzienlijk.

Voordelen auto inruilen

  • Lagere leasetermijnen
  • Lagere totale kredietvergoeding
  • Lagere rente
  • Het maakt de acceptatie van je financial lease makkelijker

Met een hogere dekkingsgraad (waarde van de auto t.o.v. het gefinancierde vermogen), word je financial lease aanvraag eerder goedgekeurd tegen een goedkoper financial lease tarief. Financial lease is redelijk te vergelijken met de financiering van een woning. Wanneer de hypotheek minder is dan 68% van de waarde, ontvang je van de bank een scherper rente voorstel dan wanneer je 100% van de waarde moet financieren. Bij een hogere dekking ontvang je een lagere financial lease rente, omdat er minder risico in het te financieren object zit. Door het doen van een aanbetaling met je inruilauto, profiteer je daarom dubbelop! 

Ook een auto inruilen? Bekijk ons lease aanbod en zoek een auto uit. Bereken vervolgens met onze leasecalculator wat jouw financial lease bedrag wordt.

Lease voorraad