Motor leasen

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je ook een motor kunt leasen in plaats van een lease auto voor je bedrijf? Gek genoeg informeren maar weinig leasemaatschappijen over deze mogelijkheid. Terwijl een motor leasen weinig tot niets verschilt van het leasen van een gewone auto. Zo kun je bij ons gewoon een lease voor een motor aanvragen in combinatie met financial lease. Als je kiest voor een motor van de zaak, dan heb je minder last van files, kun je veel zuiniger rijden én profiteert je van vele belastingvoordelen!

Een motor leasen met financial lease

Het is helemaal aan de ondernemer voor welk zakelijk vervoersmiddel hij kiest. Je mag daarom gewoon een motor gebruiken voor zakelijke ritten. Daar hoort ook het woon-werkverkeer bij. En natuurlijk mag je naast zakelijke kilometers ook privé-ritten maken. Je vraagt bij ons financial lease voor motoren aan en leaset je motorfiets tegen een zeer concurrerend leasetarief. Je hebt de mogelijkheid om een aanbetaling te doen en/of een slottermijn in te stellen. Ook kun je de looptijd deels zelf bepalen. Omdat de looptijd en de rente vast staan, betaal je iedere maand precies hetzelfde leasebedrag. Je mag het motorvoertuig activeren op de bedrijfsbalans. Hij wordt immers aan jou gefactureerd. Omdat je economisch eigenaar bent van de motor, kun je profiteren van veel belastingvoordelen!

Wat kost het leasen van een motor?

Met onze lease calculator bereken je heel eenvoudig wat het leasen van een motor gaat kosten. Dit is natuurlijk in de eerste plaats afhankelijk van de aanschafwaarde van de motor, maar ook is de looptijd van de motorfinanciering bepalend voor de hoogte van de maandtermijnen, net zoals het opnemen van een slottermijn in de leaseovereenkomst. En met een aanbetaling kun je de maandelijkse kosten ook aanzienlijk drukken.

Bereken je financial lease motor

De belastingvoordelen van een motor leasen

We maken van een lang verhaal graag een kort verhaal. Want de belastingvoordelen bij motor lease verschillen niet of nauwelijks in vergelijking met gewone financial lease voor auto's van de zaak. Je investeert met motor lease namelijk in jouw onderneming. De fiscus komt je tegemoet met de volgende voordelen:

  • Investeringsaftrek;
  • Renteaftrek;
  • Recht om btw terug te vorderen;
  • Terugvorderen van afschrijvingskosten.

motor leasen

Voordelen motor rijden

Geen last van files

Dagelijks staat er meer dan 300 km file in Nederland. Met je lease auto heb je weinig keus en moet je gewoon aansluiten, maar met je motor van de zaak mag je tussen de files doorrijden. Je bent dus sneller op je bestemming dan met een lease auto.

Parkeren op de stoep

Nog een leuke voordeel: je mag parkeren waar je wilt! Geen gedoe met een parkeerplek zoeken, maar gewoon parkeren op de stoep. Dat scheelt soms een hoop tijd. Zo parkeer jij gewoon op de plek waar je wezen moet. Geen parkeerkosten, geen lange loopafstanden, geen moeite met het vinden van een parkeerplek. Fijn toch?

BTW terugvragen

Net als bij een lease auto kun je als ondernemer de BTW terugvorderen. Hierdoor wordt je motor 21% goedkoper.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Als je in aanmerking komt voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek profiteer je van extra voordeel. Je mag dan 28% van de nettoprijs (excl. btw) van je motor bij de belastingaangifte van je belastbaar inkomen aftrekken. Hoeveel geld je dat scheelt hangt af van je belastingschaal.

Motor lease

Ook als startende ondernemer kun je financial lease aanvragen. Hierin zijn wij uniek! Lease voor startende ZZP'ers is bij vrijwel geen enkele andere leasemaatschappij mogelijk. Je hebt namelijk in de ogen van banken gewoonweg een te hoog risicoprofiel. Wij begrijpen de gedachte hierachter, maar vinden wel dat alle ondernemers gelijke kansen moeten krijgen. Daarom: Als je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel is het aanvragen van financial lease als startende ondernemer bij ons geen probleem. Je kunt als starter in ieder geval een occasion (tweedehands) motor bij ons leasen.

Tweedehands motor

Een tweedehands motor leasen, valt bij ons onder occasion lease. Met een gebruikte motor profiteer je van een lager maandbedrag. Het werkt precies hetzelfde als bij het leasen van een lease auto. Heb je de motor van je dromen gevonden? Op onze website kun je jouw maandelijkse leasetarief berekenen voor de motor die je ergens anders hebt gevonden, wij hebben namelijk geen eigen voorraad met motoren. Vul alle benodigde gegevens in onze leasecalculator en bereken direct je maandtermijn. Onze leaseadviseurs laten jou binnen één werkdag weten of jouw aanvraag is goedgekeurd!

Motor verzekeren

Je motor verzekeren, heb je daar al aan gedacht? Bij het zakelijk leasen van een motor met financial lease ben je zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van je motor. Dit betekent dat je de vrijheid hebt om te bepalen waar jij je motor laat verzekeren en daardoor heb je zelf in de hand hoeveel je kwijt bent aan je motorverzekering. Hetzelfde geldt voor onderhoud- en reparatie. In de meeste gevallen ben je daardoor goedkoper uit dan wanneer een leasemaatschappij dit voor je regelt. Hulp of advies nodig? Bel of mail ons, wij helpen je graag!

 


financial-lease-zzp

Hulp of advies nodig?

Staat je vraag niet op onze website of heb je hulp en advies nodig bij het aanvragen van financial lease voor een lease auto of ander bedrijfsmiddel? Wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken op 085-7331079 of stuur een mailtje naar info@financialleasezzp.nl.