Slottermijn

Je kunt er bij ons voor kiezen om bij je financial lease een slottermijn in te stellen. Een slottermijn is het restbedrag dat openstaat nadat alle maandtermijnen zijn betaald. Deze betaal je om het volledige eigendom over de auto te verkrijgen.

Slottermijn bepalen

Wanneer je hebt bepaald of je een slottermijn wilt instellen, kun je zelf bepalen hoe hoog je slottermijn wordt. Wij zullen vervolgens kijken of deze slottermijn redelijk is en in verhouding staat met de toekomstige restwaarde. Een slottermijn kan niet hoger zijn dan de te verwachten restwaarde van de auto. Tijdens de looptijd van je financial lease betaal je geen aflossing over het bedrag van een slottermijn, waardoor je tijdens de looptijd kan besparen op de maandlasten! Bedenk wel goed dat het opnemen van een slottermijn zorgt voor een hoger gemiddeld gefinancierd vermogen waardoor de totale kredietvergoeding wel stijgt!

Voordelen slottermijn

  • Het maandelijks te betalen bedrag valt lager uit, waardoor je goedkoop rijdt tijdens de looptijd.
  • Je kunt je auto verkopen en met de restwaarde je slottermijn aflossen, hiermee kun je het slottermijn zien als een soort ‘inruilwaarde’ van de auto.

Nadelen slotttermijn

  • Je moet er gedurende de looptijd van je financial lease rekening mee houden dat je aan het einde van de rit nog een bedrag moet betalen.
  • Dit bedrag moet je in één keer voldoen samen met het laatste maandtermijn.
  • Je betaalt wél rente over het aflossingsvrije slottermijn.
  • Je betaalt meer kredietvergoeding tijdens de looptijd, uiteindelijk ben je zonder slottermijn goedkoper uit!     

Heb je geen idee of je een slottermijn in wilt stellen of heb je vragen over de hoogte van je slottermijn? Wij helpen je graag verder!