Een bedrijfswagen leasen als timmerman en zzper

| Geschreven door Laurens
klusjesman-2

Als startende timmerman zzp is het hebben van een bedrijfswagen vaak essentieel. Niet alleen om je gereedschap en materialen te vervoeren, maar ook om jezelf en je gereedschap naar verschillende klussen te brengen. Het aanschaffen van een bedrijfswagen kan echter een flinke investering zijn. Een optie die je kunt overwegen is het financial leasen van een bedrijfswagen. In deze blog vertellen we je meer over het financial leasen van een bedrijfswagen als startende timmerman zzp.

Wat is Financial Lease?

Financial lease is een vorm van leasen waarbij je als ondernemer een bedrijfsmiddel aanschaft en dit middel vervolgens least van een leasemaatschappij. Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij, waarbij je het bedrijfsmiddel als het ware afbetaalt. Na afloop van de leaseperiode ben je volledig eigenaar van het bedrijfsmiddel. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld operational lease, waarbij het bedrijfsmiddel eigendom blijft van de leasemaatschappij.

Voordelen van Financial Lease

Het financial leasen van een bedrijfswagen biedt verschillende voordelen voor startende timmerman zzp’ers. Een van de grootste voordelen is dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen om een bedrijfswagen aan te schaffen. Door te leasen spreid je de kosten over een langere periode. Daarnaast blijft de liquiditeit van je onderneming behouden, omdat je niet in één keer een groot bedrag uitgeeft. Verder zijn de maandelijkse leasekosten fiscaal aftrekbaar, waardoor je als ondernemer kunt profiteren van belastingvoordeel.

Financiële mogelijkheden voor startende timmerman zzp’ers

Als startende timmerman zzp’er kun je in aanmerking komen voor verschillende financiële mogelijkheden om een bedrijfswagen te leasen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de startersregeling bij Financial Lease ZZP. Deze regeling is speciaal bedoeld voor startende ondernemers en biedt verschillende voordelen, zoals flexibele acceptatievoorwaarden en een lager rentepercentage.

Een ander voordeel van financial lease is dat je als startende ondernemer geen jaarcijfers hoeft te laten zien. Hierdoor is het voor jou als startende timmerman zzp’er gemakkelijker om een bedrijfswagen te leasen dan bijvoorbeeld een lening af te sluiten bij de bank. Bovendien kun je met financial lease een jonge, gebruikte bedrijfswagen leasen, wat weer kosten bespaart.

Conclusie

Het financial leasen van een bedrijfswagen biedt startende timmerman zzp’ers verschillende voordelen. Het spreiden van kosten, behouden van liquiditeit, fiscaal voordeel en de mogelijkheid tot leasen van jonge, gebruikte bedrijfswagens maken het leasen van een bedrijfswagen een aantrekkelijke optie voor startende ondernemers. Bovendien zijn er verschillende financiële mogelijkheden, zoals de startersregeling bij Financial Lease Twente, die het voor startende timmerman zzp’ers gemakkelijker maken om een bedrijfswagen te leasen.

Als startende timmerman zzp’er is het belangrijk om de verschillende opties te onderzoeken en een weloverwogen beslissing te maken over het financial leasen van een bedrijfswagen. Door de voordelen van financial lease, de verschillende financiële mogelijkheden en het gemak van leasen zonder jaarcijfers, kan het financial leasen van een bedrijfswagen een slimme keuze zijn voor startende timmerman zzp’ers die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare bedrijfswagen.