Je eigen bedrijf starten? De voordelen van Financial Lease voor starters

| Geschreven door Laurens
financial-lease-voor-starters

Een avontuur. Het starten van je eigen bedrijf is een spannende en vaak een uitdagende periode. Naast alle praktische zaken die je moet regelen, zoals het inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK), is het ook belangrijk om na te denken over hoe jij jouw bedrijf gaat financieren. Een optie die veel startende ondernemers overwegen is Financial Lease. In deze blogpost gaan we dieper in op het inschrijven bij de KvK en de mogelijkheden en voordelen van Financial Lease voor starters.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Als je van plan bent om een eigen bedrijf te starten, moet je jezelf inschrijven bij de KvK. Dit is verplicht voor iedere onderneming in Nederland. Bij de KvK registreer je jouw bedrijfsgegevens, zoals de naam, het adres en de rechtsvorm van jouw onderneming. Daarnaast kun je bij de KvK terecht voor advies en informatie over ondernemen en kun je gebruikmaken van verschillende diensten, zoals het online platform 'Mijn KvK'. Het inschrijven bij de KvK kost eenmalig circa € 75,-.

Financial lease voor starters

Als starter heb je vaak behoefte aan een auto om je bedrijf te kunnen runnen. Een optie om een auto te financieren is Financial Lease. Bij Financial Lease koop je als ondernemer een auto op afbetaling, waarbij de auto als het ware het onderpand is voor de financiering. Je bent dus economisch eigenaar van de auto, maar de financier is juridisch eigenaar totdat de laatste termijn is betaald. Als je alle termijnen hebt betaald, ben je volledig eigenaar van de auto.

De voordelen van Financial Lease

Een van de voordelen van Financial Lease is dat je als starter vaak gemakkelijker een financiering kunt krijgen dan bijvoorbeeld bij een bank. Dit komt doordat bij Financial Lease de auto als onderpand dient en daarmee de financier meer zekerheid heeft dat de lening wordt terugbetaald. Bovendien kun je zelf bepalen welk bedrag je leent, welke looptijd je kiest en welk maandbedrag je betaalt. Zo kun je het afstemmen op jouw financiële situatie.

Een ander voordeel is dat je als ondernemer gebruik kunt maken van verschillende fiscale voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld de BTW van de aanschafprijs terugvragen en kun je als ondernemer aanspraak maken op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De KIA houdt in dat je als ondernemer een percentage van het investeringsbedrag van de winst mag aftrekken, wat een fiscaal voordeel oplevert.

Top 5 auto's voor starters

Als starter wil je natuurlijk wel een auto rijden die bij jouw bedrijf past en die past binnen jouw financiële situatie. Hieronder hebben we een overzicht van de top 5 zakelijke elektrische auto's voor starters opgesteld:

Tesla Model 3

Deze auto is relatief betaalbaar en heeft een goede actieradius. Bovendien heeft Tesla een goede reputatie op het gebied van duurzaamheid en innovatie, wat voor veel ondernemers belangrijk is.

Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 is een populaire elektrische auto met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De auto heeft een goede actieradius en biedt veel ruimte en comfort.

Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric is een betaalbare elektrische SUV met een goede actieradius. De auto heeft een ruim interieur en biedt veel rijcomfort.

Nissan Leaf

De Nissan Leaf is een van de meest populaire elektrische auto's ter wereld. De auto heeft een goede actieradius en biedt veel comfort en rijplezier.

Kia e-Niro

De Kia e-Niro is een ruime en comfortabele elektrische SUV met een goede actieradius. De auto heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt veel ruimte en comfort.

Is ondernemen iets voor jou?

Het starten van een eigen bedrijf is spannend. Zeker als je een bedrijfauto nodig hebt om je bedrijf van de grond te krijgen. Bij het inschrijven bij de KvK en het financieren van een auto zijn er gelukkig veel mogelijkheden. Financial Lease biedt de meeste voordelen voor starters.

Met deze top 5 zakelijke elektrische auto's voor starters heb je een goed overzicht van welke auto's passen bij jouw bedrijf en financiële situatie. Vergeet niet om goed onderzoek te doen en te kijken welke opties het beste bij jouw bedrijf passen.

Veel succes met ondernemen!