Vogelpoep op je auto? Doe er wat aan met onze tips!

blog-vogelpoep-verwijderen

Soms zie je auto’s staan of voorbij rijden die helemaal onder gepoept zijn door vogels. Het ziet er niet alleen smerig uit, het kan ook de lak van de auto aantasten. Zie jij vogelpoep op je auto? Doe er dan gelijk wat aan! In de poep zitten bepaalde zuren die de lak van je auto aantasten, waardoor het erin brand. Ben je er niet snel genoeg bij, dan krijg je het letterlijk niet meer van je auto af. Reden genoeg om je auto gelijk door de wasstraat te halen! 

Handel snel

Vogelpoep kan de vernislaag van de autolak aantasten als je het niet snel genoeg schoonmaakt. De poep bevat zuren die kunnen inwerken op de blanke toplaag van de lak en als de zon erop schijnt gaat dat nog sneller, want dan brand de poep er als het ware in. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om te verwijderen. Maak een plekje dus gelijk schoon en bespaar jezelf schade aan je auto. Als de plek vers is dan is het prima weg te halen met keukenpapier en een beetje water (met afwasmiddel). 

Wat kun je doen om de vogelpoep te verwijderen?

1. Haal je auto door de wasstraat
Hoe sneller je erbij bent met je auto wassen, des te makkelijker je de poep kunt verwijderen. Je kunt voor het gemak je auto door de wasstraat halen als je er op tijd bij bent. 

2. Was je auto bij huis met een huis-tuin- en keuken mengsel
Als je te lang hebt gewacht met schoonmaken heeft je auto meer nodig dan een rondje wasstraat. Je kunt dan het beste een mengseltje maken met afwasmiddel, warm water en autoshampoo. Of een reinigingsproduct speciaal tegen vogelpoep. Week de vlek met het mengsel en probeer het voorzichtig met een microvezeldoek te verwijderen. Wrijf niet te hard, je kunt beter deppen, want anders kun je harde deeltjes in de lak wrijven. Neem vooral de tijd. 

Bescherm je auto

Het is lastig om je auto te beschermen tegen vogelpoep. Als je de kans krijgt om je auto onder een overkapping te zetten of een plek waar geen bomen staan, doe dat dan. Daarnaast kun je de auto bij een wasbeurt ook waxen, zo is de lak beter beschermd. Het geeft de auto glans, maar zorgt ook voor een beschermende laag.