Vrouwen, auto’s en financial lease – gaat dat samen?

| Geschreven door Laurens Keijzer - Financial Lease Adviseur
financial-lease-voor-vrouwen

Financial lease – dat roepen de mannen in mijn omgeving als ik zeg een nieuwe auto te willen kopen. Financial lease? Nooit van gehoord. Tja, als vrouwelijke ZZP’er verdiep ik me niet zo in dat soort mannendingen. Maar soms moet je wel. Gelukkig is daar Google. Zo ontdek ik dat het klopt wat die mannen roepen: de auto komt meteen op mijn naam, terwijl ik niet meteen de volle mep betaal.

Addertjes bij financial lease?

Klinkt wel lekker. Nieuw of bijna nieuw rijden zonder een dikke portemonnee. Maar ja, als vrouw én ondernemer zoek ik dan meteen naar de addertjes. Want financial lease klinkt als Engelse kreet vreselijk, maar wat betreft inhoud klinkt het te mooi om waar te zijn. Nuchter en praktisch als ik ben, speel ik advocaat van de duivel en bedenk ik allerlei mogelijke valkuilen om te ontdekken of dit wel wat voor mij is.

Jaren vastzitten?

Allereerst betaal ik jaren voor de auto echt helemaal is afbetaald. Veel contracten met financial lease sluit je voor vijf jaar, ontdekte ik. Wil ik dat? Mwah, ik heb een aantal opdrachtgevers voor langere tijd, dus voorlopig heb ik elke maand genoeg geld om een vast bedrag te missen. Maar wat als ik even een maandje minder werk en minder inkomsten heb? Toch maar even gebeld met een leasemaatschappij. In dit geval Financial Lease Twente. Die vertellen me dat ze de auto niet meteen komen ophalen als ik een maandje -of twee- achterloop met mijn maandbedrag. Oké, dat scheelt al.

Als ik ‘m in de kreukels rij?

Het volgende duiveltje fluistert me in dat ik als vrouw ietsje meer risico loop om schade te maken… Hmm. Mijn angst gaat met me aan de haal. Wat als ik m’n mooie financial lease auto naar de vergetenis rij? Gelukkig heb ik ook nog een engeltje in mijn hoofd. Dat zegt lief: ‘Meid, daar heb je toch een allrisk-verzekering voor.’ O ja, die keert natuurlijk de waarde uit.

Andere auto of lease stoppen?

Het duiveltje doet nog een laatste poging om me van financial lease af te houden. Wat als ik ineens een baan met leasebak krijg? Of zelf een andere wil kopen? Toch maar even weer met Financial Lease Twente bellen. Vriendelijke jongeman zit daar trouwens. Die vertelt me, met net zo’n mooie stem als het engeltje in mijn hoofd, dat ik op elk moment de afbetaling ook in één keer mag storten zodat ik hem op elk moment ook kan verkopen.

Ja, ik wil!

Pfff, financial lease, ik had er nog nooit van gehoord en zag er best tegenop hier wat mee te doen. Wat een opluchting dat internet en behulpzame mensen me wijzer maken. Ben er nu een stuk geruster op en durf nu wel te zeggen: ik ben om. Ja, financial lease, auto’s en vrouwen gaan samen!