Weg met onterechte ex-btw advertenties

| Geschreven door Financial Lease ZZP
ex-btw-fout-adverteerders-aangepakt

Er zijn veel autobedrijven die regels omzeilen en adverteren met ex-btw auto’s, terwijl het eigenlijk gaat om een btw auto. Klanten komen daardoor voor een verrassing te staan. Er was een manifest: 'Ex-btw, weg ermee' gaande om deze autobedrijven opn te sporen en aan te pakken. Van de 75 onderzochte bedrijven, adverteren en nog 7 foutief. De ACM en Autotrack gaan de autobedrijven die nu nog verkeerd adverteren aanpakken. Bedrijven die vals adverteren kunnen een flinke boete verwachten.

Manifest ‘Ex-btw, weg ermee’

Uit de resultaten van het onderzoek naar 75 bedrijven, bleken er in de afgelopen weken nog 7 foutief te adverteren. Van de 25 grootste dealer in de Automotive Dealerholding top 60, blijken er 3 foutief te adverteren. Van de 25 grootste occasionbedrijven adverteert er nog 1 foutief. En van de 25 aanwezige bedrijven op het AM Remarketing Event waren er 3 bedrijven die nog foutief adverteren. Van 90%n naar 10% dat nog foutief adverteert is een mooie verandering, het gaat de goede kant op. 

ACM gaat boetes uitdelen

Automotive Mediaventions (ACM) voelt zich verantwoordelijk om het vals adverteren tegen te  gaan. Rico de Vies, commercieel directeur van AC: “De consument is er helemaal klaar mee is en dat het negatieve invloed op onze merken.” ACM wil de autobedrijven die klant zijn en zich netjes aan de regels houden een eerlijk en gelijk speelveld bieden. De Autoriteit Consument & Markt gaat autobedrijven harder aanpakken, door boetes uit te delen aan de bedrijven die nog vals adverteren. De laatste zaken worden geregeld om over te kunnen gaan tot het uitdelen van boetes, later dit jaar. Boetes kunnen oplopen tot 10% van de totale omzet van het bedrijf. 

Autotrack pakt fout adverteerders aan

Autotrack pakt door en zal in juli de laatste waarschuwing versturen naar de autobedrijven die vals adverteren. Doen ze niets met de waarschuwing dan gaat autotrack hen als klant opzeggen. Autotrack zegt al meerdere malen gewaarschuwd te hebben. Ze letten er wel op dat als een autobedrijf een klein foutje maakt, dat niet direct leidt tot een opzegging. Autotrack is zich ervan bewust dat het omzet kan gaan kosten. Echter kijkt autotrack liever naar de langer termijn. Tevreden klanten, tevreden autobedrijf en een tevreden ACM vinden ze belangrijker. 

Btw auto leasen?

In onze lease voorraad vind je een ruim aanbod aan btw- en marge auto's. Autobedrijven die bij ons aangesloten zijn en via onze website adverteren zijn handmatig door ons goedgekeurd. Wij kunnen je verzekeren dat alle advertenties inclusief btw zijn.  Met valse ex-btw advertenties lijkt een auto goedkoop, dan dat hij daadwerkelijk is. Financial Lease ZZP staat voor eerlijk, snel en transparant leasen. Wij zijn tegen valse adverteerders met ex-btw advertenties.