Autolease voor ZZP’ers

| Geschreven door Laurens Keijzer - Financial Lease Adviseur
financial-lease-peugeot-boxer-actie-125x125

Ben je nog niet zo lang geleden gestart met je eenmanszaak? Of ben je al een tijdje bezig en wil je goed voor de dag komen bij je klanten? Dan zit je misschien te denken aan een lease auto. Ondernemen kost genoeg geld en dat geld heb je ook niet altijd 1,2,3 klaarliggen voor een grote investering zoals een bedrijfswagen. Voor ondernemers bestaat er gelukkig een oplossing: een auto leasen bij Financial Lease ZZP.

Auto leasen als zzp’er

Een auto of bedrijfswagen is voor een ZZP’er vaak een visitekaartje, je wordt gezien bij de ene klus en zo gevraagd voor de volgende. Het is dus van belang dat jouw visitekaartje er dus ook representatief uitziet. Een bedrijfswagen is een kapitaalintensief bedrijfsmiddel waarbij je een investering doet voor meerdere jaren. Het geld dat je dus investeert, zit voor meerdere jaren vast. Dat is dan ook één van de voornaamste reden dat veel ondernemers kiezen voor Financial Lease. Je bent dan direct economisch eigenaar en behoud je eigen liquiditeit vrij voor winstgevende bedrijfsactiviteiten. 

Financial lease voor zzp’ers

Met financial lease kun je een personenauto of bedrijfswagen voor je onderneming aanschaffen waarbij je de investering uitbesteed aan de leasemaatschappij. Je bent direct eigenaar van het voertuig en bepaald dus zelf hoeveel kilometers je rijd en waar jij jouw onderhoud laat uitvoeren.

Hoe zit het met de btw bij financial lease?

Bij financial lease moet je bij het autobedrijf wel eerst de btw aanbetalen. Je schiet de btw als ware voor, want deze kun je later terugvorderen bij de Belastingdienst. Je koopt immers een nieuwe of tweedehands auto en dat betekent dat je de btw mag aftrekken. Bij autolease moet je het bedrag dus eerst zelf betalen, bij de eerstvolgende btw-aangifte krijg je het bedrag terug van de Belastingdienst. De hoogte van het bedrag hangt af van het aankoopbedrag van je lease auto. De btw is standaard 21%.

Meer weten over autolease? 

Vraag dan vrijblijvend een offerte op. Binnen één werkdag heb je een voorstel op maat in je mailbox.

Lease voorstel aanvragen