Nieuw rijden dankzij autolease voor de ZZP’er

| Geschreven door Laurens Keijzer - Financial Lease Adviseur
financial-lease-peugeot-boxer-actie-125x125

Nieuw rijden dankzij autolease voor de ZZP’er

Onlangs als ZZP’er begonnen? Of juist al een tijdje bezig? Dan wil je ook graag wat betreft vervoer goed voor de dag komen. Maar ondernemen kost al genoeg. En zo veel geld heb je meestal ook niet klaarliggen dat je een nieuwe of jonggebruikte auto kunt betalen. Maar er bestaat een oplossing: een auto leasen als ZZP’er. 

AUTO LEASE ZZP ZONDER BANK
Auto lease voor ZZP’ers werkt via banken als een financiering waarbij je vaak ook eigen geld moet meebrengen. Heb je als ZZP’er wel wat geld achter de hand? Dan wil je dit meestal juist ook achter de hand hóuden. En heb je geen geld in een oude sok of op een spaarrekening? Dan houdt het verhaal bij de bank meestal sowieso al op. Het kan ook anders.

ZELF AUTO LEASEN ALS ZZP’ER
Speciaal voor de zelfstandig professionals bestaat er een auto lease ZZP. Een manier van financial lease waarmee je een personenauto of bestelwagen koopt en ook echt meteen eigenaar wordt. En toch houd je, als je dat wilt, jouw geld op zak. Dus 100% jouw investering geregeld. Je betaalt slechts een vast bedrag per maand, zoals dat bij (financial) lease gebruikelijk is.

BTW BIJ AUTOLEASE ALS ZZP’ER
Let op: ga je een auto financial leasen als ZZP’er, dan schiet je bij de start wel eerst de btw van de wagen voor. Je koopt immers een nieuwe of jonggebruikte bedrijfsauto en dat betekent dat je de btw mag aftrekken voor de Belastingdienst. Bij autolease moet je dit bedrag dan eerst zelf betalen. Bij de eerstvolgende btw-aangifte krijg je dit bedrag terug van de Belastingdienst. De hoogte van het btw bedrag hangt natuurlijk af van het aankoopbedrag van jouw wagen. Het btw-percentage is 21%. 

MEER WETEN OVER AUTOLEASE ALS ZZP’ER?
Snel weten of het voor jou haalbaar is om je nieuwe bedrijfsauto te leasen als zelfstandig ondernemer? Vraag vandaag bij Financial Lease ZZP om een offerte. Dan heb je morgen al een vrijblijvend voorstel!