Parkeren voor elektrische auto’s goedkoper vanaf 2023!

| Geschreven door Redactie
Goedkoper parkeren elektrische auto

Vanaf 2023 mogen gemeenten zelf bepalen of ze lagere parkeertarieven rekenen voor elektrische auto’s. Het kabinet wil de gemeentewet per 2023 aanpassen. De gemeenten kunnen zelf bepalen of ze iets met de nieuwe mogelijkheid willen doen, hoe ze dat doen en hoeveel ze ervoor willen vragen. 

Goedkoper parkeren voor elektrische auto's

Een schonere lucht en minder geluidsoverlast in de stad. Om meer mensen aan te sporen om voor een elektrische auto te gaan, wil het kabinet dit mogelijk maken. Ook de parkeervergunningen mogen goedkoper worden gemaakt en naast elektrische auto’s geldt het natuurlijk ook voor waterstofauto’s. Hoe de gemeente de nieuwe regel wil gebruiken mogen ze zelf bepalen. Dat kan via een app zijn, maar ook via een extra optie op de parkeermeter.

Voordelige bijtelling

Naast de nieuwe maatregel is er ook nog altijd de voordelige bijtelling die geldt voor zakelijke leaserijders, momenteel is dat 16% en in de toekomst, rond 2025 zal dat de standaardnorm van 22% bijtelling zijn, net zoals bij een brandstofauto. De voordelige bijtelling is er nog om mensen over te halen om voor een elektrische auto te kiezen. 

Elektrische auto leasen bij Financial Lease ZZP

Een elektrische auto heeft al diverse voordelen ten opzichte van een brandstof auto, want laden is goedkoper dan tanken. Daarnaast heeft een elektrische auto minder onderhoud nodig en is de auto goed voor mens- en milieu. 

Voordelen van een elektrisch rijden

Elektrische auto met financial lease

Naast de voordelen van een elektrische auto, krijg je er met financial lease nog extra voordelen bij op het gebied van fiscale voordelen en lagere bijtelling. We hebben een ruim aanbod aan elektrische auto’s in onze autovoorraad staan, van nieuwe tot tweedehands auto’s. Wil je overstappen naar een duurzamere auto? Dan dit een goed moment! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan! Binnen één werkdag heb je van ons een offerte op maat. 

Meer informatie over financial lease