5 Redenen waarom financial lease interessant is voor ZZP'ers

| Geschreven door Laurens
financial-lease-redenen-interessant-zzpers

Als ZZP'er ben je altijd op zoek naar manieren om kosten te besparen en je bedrijf efficiënt te runnen. Een van de grootste kostenpost voor veel ZZP'ers is het wagenpark. Het leasen van een bedrijfsauto kan dan een aantrekkelijke optie zijn. In dit artikel leggen we uit waarom financial lease interessant is voor ZZP'ers.

Wat is financial lease?

Bij financial lease koop je als ZZP'er een auto en betaal je de leaseauto in termijnen af. Je wordt hierdoor eigenaar van de auto, maar betaalt niet in één keer de volledige aanschafprijs. Hierdoor heb je meer financiële ruimte om te investeren in je bedrijf.

Fiscale voordelen

Als ZZP'er kun je bij financial lease profiteren van verschillende fiscale voordelen. Zo kun je de BTW terugvorderen over de aanschafprijs en de maandelijkse leasekosten. Ook kun je de rente en afschrijvingen aftrekken van je winst, waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt.

Flexibiliteit

Bij financial lease heb je als ZZP'er veel keuzevrijheid als het gaat om het uitzoeken van een auto. Je kunt kiezen uit verschillende merken, modellen en uitvoeringen. Daarnaast kun je zelf bepalen hoelang je de leaseovereenkomst wilt laten duren en hoeveel je wilt aanbetalen.

Geen onverwachte kosten

Bij financial lease weet je als ZZP'er altijd waar je aan toe bent. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Verbetering van je liquiditeit

Als ZZP'er is het belangrijk om genoeg geld in kas te hebben voor investeringen en onvoorziene uitgaven. Door te leasen via financial lease hoef je niet in één keer een grote investering te doen in een bedrijfsauto, waardoor je meer liquiditeit overhoudt.

Professionele uitstraling

Een bedrijfsauto kan de uitstraling van je bedrijf verbeteren en meer vertrouwen wekken bij klanten en opdrachtgevers. Door te leasen via financial lease kun je als ZZP'er een representatieve auto rijden zonder dat dit direct grote kosten met zich meebrengt.

Kortom, als ZZP'er levert het leasen van een bedrijfsauto via financial lease je veel leuke voordelen op.