Wat moet je regelen als je een bedrijf start?

Eigen_onderneming_starten

Bedrijf starten? Dit moet je regelen!

Je bent van plan om je eigen onderneming op te richten, maar je weet niet goed hoe je dat het beste aanpakt. Dan zit je hier goed, want daar gaan wij in deze blogpost verder op in! Bij het starten van een onderneming komt namelijk veel kijken. Bij het oprichten van jouw onderneming zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Bedrijfsnaam

Een belangrijke stap bij het oprichten van je eigen bedrijf is het kiezen van een passende en beschikbare bedrijfsnaam. Kies een bedrijfsnaam dat past bij jou en de diensten die je wilt leveren. Ga voor een pakkende en simpele naam, die mensen gemakkelijk kunnen onthouden of schrijven. Wanneer je denkt een passende bedrijfsnaam te hebben gevonden, kijk dan eerst of die nog beschikbaar is bij de Kamer van Koophandel. Het is ook verstandig om te kijken of de naam nog beschikbaar is op social media. Het staat namelijk professioneler als je op alle social media kanalen dezelfde naam kunt doorvoeren, zonder extra toevoegingen of aanpassingen.

Ondernemingsplan

Het beste kun je voor jezelf een ondernemingsplan schrijven voor het oprichten van je bedrijf. Daarin kun je de markt en concurrentie beschrijven en op basis daarvan een passende strategie bedenken. Je hebt een ondernemingsplan niet nodig voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, maar het is wel heel handig voor jezelf. Weet je niet hoe je een ondernemingsplan moet schrijven? Op het internet vind je heel veel voorbeelden en tips.

Inschrijven KvK

Na het bedenken van een goede bedrijfsnaam kun je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit kun je gemakkelijk online doen en vervolgens een afspraak inplannen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel kost je eenmalig €50,-.

Website bouwen

Gefeliciteerd! Je hebt je onderneming succesvol ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu kan het echte werk gaan beginnen! Allereerst is het handig om je bedrijf zichtbaar te maken middels een website. Tegenwoordig is iedereen online te vinden. Een website is het visitekaartje van je onderneming. Besteed daar tijd en aandacht aan. Een goede website is mobielvriendelijk en geoptimaliseerd voor zoekmachines. De techniek van de website speelt daar ook tevens een belangrijke rol in. Het is verstandig om je website door een professionele webdesigner te laten bouwen.

Wees overal online!

Anno 2020 is bijna iedereen online te vinden. Social media is niet meer weg te denken en om zoveel mogelijk zichtbaar te zijn voor je potentiële klanten is het verstandig om actief te zijn op social media kanalen. Kijk welke social media kanalen het beste bij je onderneming en doelgroep past en speel daarop in.

Naamsbekendheid opbouwen

Na het aanmaken van social media kanalen voor je onderneming is het tijd om aan je naamsbekendheid te werken. Wees actief op social media. Zorg voor een duidelijk profiel omschrijving met een linkje naar je website. Maak kort, maar krachtig duidelijk wie je bent en wat je doet!

Bedrijfsmiddelen leasen

Om je onderneming goed van de grond te krijgen kan het nodig zijn om bedrijfsmiddelen te financieren. De mogelijkheden op het gebied van equipment lease zijn groot. Benieuwd wat je allemaal nog meer naast een leaseauto kunt leasen? 

Bedrijfsmiddelen leasen