Eindelijk een nieuwe Volkswagen Caddy

volkswagen-tdi

21-02-2020

Na 17(!) jaar komt er eindelijk een volledig nieuwe generatie van de Volkswagen Caddy. In 2003 werd de huidige generatie van de Caddy al gepresenteerd, maar ondanks die leeftijd is hij altijd zeer populair gebleven. Met meer dan 5.000 verkopen was de Caddy in 2019 de leider in zijn segment.

Caddy, Maxi en Life

De nieuwe Caddy komt als reguliere Caddy naar verwachting eind dit jaar op de markt. De langere Caddy Maxi komt vervolgens begin 2021 en over de personenwagenversie (Caddy Life) is vooralsnog niks bekend.

Beide varianten van de Caddy (regulier en maxi) zijn 6,2 centimeter breder geworden. Ook neemt de wielbasis toe en groeit de laadruimte. Het laadvolume van de Caddy is dan 3,3 kubieke meter en van de Maxi 4 kubieke meter.

Verder is nog opvallend dat de modelnaam in het midden van de achterklep is geplaatst en dat de voorkant van de Caddy meer in lijn is met de recentelijke Volkswagen modellen. Ook kun je kiezen uit luxe opties, zoals Adaptive Cruise Control, LED koplampen, panoramadak, Virtual Cockpit, Keyless Access, Emergency Assist en Travel Assist.

MQB platform

De vernieuwde Caddy komt op het MQB platform te staan. Dit betekent dat hij lichter zal zijn en dus een lager verbruik zal hebben. Volgens Volkswagen is de Caddy ongeveer 12% zuiniger dan zijn voorganger.

Naast de gebruikelijke TDI-diesels met een vermogen van 75 tot 122 pk, komt er ook een variant op aardgas beschikbaar. Over een elektrische versie wordt niet gesproken.