Is Financial Lease fiscaal aftrekbaar?

Bij een Financial Lease contract heeft u het economische eigendom, door de fiscus wordt u daarmee aangemerkt als eigenaar van de auto. U activeert de auto tegen investeringswaarde op de balans van uw onderneming door de factuur op te nemen in uw boekhouding. Wanneer het een BTW auto betreft boekt u direct het terug te vorderen BTW bedrag in waardoor deze in de eerst volgende aangifte verrekend zal worden met de fiscus. Wanneer u een Marge auto leaset en of u een niet BTW plichtige ondernemer bent, boekt u de gehele factuur als volledige investeringswaarde. Het bij behorende financial lease contract wordt als passiva ingeboekt waarmee het openstaande crediteuren saldo wordt opgeheven.

« Terug naar Financial Lease Wiki

Afschrijven op een lease auto

Als de auto factuur en het bijbehorende Financial Lease contract op de balans zijn geactiveerd, is uw financial Lease fiscaal aftrekbaar en schrijft u boekhoudkundig 20%(maximaal) per jaar af op uw leaseauto. Deze afschrijfkosten gaan direct ten laste van uw bedrijfsresultaat waardoor uw netto bedrijfswinst lager uit zal komen. Door deze fiscale aftrekpost betaald u minder inkomsten belasting over het boekjaar en creëert u extra liquiditeit in uw bedrijf.

Is de betaalde Financial lease rente ook aftrekbaar?

Ja zeker, een keer per jaar (of maandelijks aan de hand van een amortisatieschema) boekt uw accountant de betaalde rente van de passiva (bruto lease bedrag) over naar de kosten. Rente kosten van een lease contract zijn directe bedrijfskosten. De boeking van de rente gaat ten kosten van uw bedrijfsresultaat waardoor u hierover geen inkomsten belasting betaald. Bij een Financial Lease Auto is de betaalde rente en afschrijving fiscaal aftrekbaar omdat het beide afschrijvingskosten zijn.

« Terug naar Financial Lease Wiki

 Leasevoorraad

financiallease voorraad

Financial Lease ZZP biedt u de grootste financiallease voorraad met enkel BTW auto's en bedrijfswagens. Het beste nationale autolease aanbod voor Occasion Lease of een nieuwe Financial Lease Auto 

Bekijk volledig leasevoorraad

 Lease calculator

Heeft u elders een occasion gevonden? Bereken het voordeligste Financial Leasetermijn en vraag vrijblijvend een offerte aan!


Prijs vanaf

281,- p/m

 

Laatste nieuws

financial leaseadviseur