Financial lease en Marge Auto's

Op deze pagina leest u meer over financial en 'marge'. Als u zakelijk een auto leaset dan doet u er verstandig aan om te kiezen voor een 'btw auto'. Er zijn echter ook aanbieders van financial lease bij wie u een z.g. 'marge auto' kunt leasen. Maar wat betekent 'marge auto'? En wat zijn de verschillen tussen een btw auto en een marge auto?

« Terug naar Financial Lease Wiki

Kiezen voor financial lease en marge?

Het begrip marge auto wordt door de belastingdienst als volgt omschreven: "Een marge auto behoort tot de gebruikte goederen die u zonder btw heeft ingekocht." Dit zijn dus auto's waarvoor een leasemaatschappij geen btw in rekening brengt. Deze voertuigen zijn ooit gekocht door een particulier en dus kan de btw niet meer verrekend worden aan u. Marge auto's zijn altijd gebruikte auto's. Logischerwijs kunt u dus als ondernemer bij het leasen van een marge auto ook geen btw terugvorderen van de belastingdienst. Deze auto's kunnen ook geen btw auto's meer worden. En andersom geldt ook dat een btw auto niet als marge auto kan worden verkocht. Bij Financial Lease ZZP kunt u financial lease aanvragen voor marge auto's via onze leasecalculator, in onze Financial Lease voorraad vindt u enkel btw auto's.

Waarom kiezen sommige ondernemers voor een marge bedrijfsauto?

Volgens ons is het leasen van een btw auto voor btw-plichtige ondernemers vele malen interessanter. De btw dient u dan wel in een keer te betalen, maar deze kunt u bij een eerstvolgende aangifte weer terugvorderen van de fiscus. Als u echter na verloop van tijd uw marge voertuig verkoopt, dan moet u wél de btw in rekening brengen aan de koper! En deze btw moet u vervolgens weer afdragen aan de belastingdienst. U maakt dus extra kosten. Toch kiezen veel ondernemers bewust voor het leasen van een marge voertuig.

Reden om een Marge voertuig te leasen:

  • Ondernemer rijd de auto niet zakelijk maar houd de auto tot prive vermogen; Financial Lease Privé. 
  • Ondernemer is niet btw plichtig.
  • De auto was goedkoop.
  • Marge bedrijfswagen is extra voordelig voor elke ondernemer.

Samengevat:

Kiest u bij financial lease voor een btw auto, dan dient u deze btw in de meeste gevallen aan te betalen. De autofactuur wordt op uw naam gezet. Deze gebruikt u om de btw kosten terug te vorderen. De maandtermijnen bij financial lease zijn dan tijdens de gehele looptijd vrij van btw. Bij marge voertuigen moet u het gehele factuurbedrag als investering activeren. U kunt immers geen btw verrekenen. Wél moet u bij een verkoop van uw financial lease auto de btw aan de verkopende partij in rekening brengen. Die btw moet u vervolgens betalen aan de belastingdienst.

« Terug naar Financial Lease Wiki

 Leasevoorraad

financiallease voorraad

Financial Lease ZZP biedt u de grootste financiallease voorraad met enkel BTW auto's en bedrijfswagens. Het beste nationale autolease aanbod voor Occasion Lease of een nieuwe Financial Lease Auto 

Bekijk volledig leasevoorraad

 Lease calculator

Heeft u elders een occasion gevonden? Bereken het voordeligste Financial Leasetermijn en vraag vrijblijvend een offerte aan!


Prijs vanaf

281,- p/m

 

Laatste nieuws

financial leaseadviseur