BTW voorfinancieren

Investeren in je bedrijf, zonder een aanslag te doen op het werkkapitaal van jouw bedrijf, dat kan met financial lease. Je behoudt het werkkapitaal voor winstgevende doeleinden en besteedt de lange termijn investeringen uit. In sommige gevallen kan alleen het btw bedrag van een financial lease overeenkomst al een flinke belasting zijn voor het werkkapitaal, ook al heb je de btw binnen enkele maanden terug van de Belastingdienst. Voor veel ondernemers is het een behoorlijk dilemma, want op korte termijn is het een behoorlijke aanslag die nodig is om op de lange termijn meer winst te genereren. Voor dit struikelblok bieden wij een uitstekende oplossing: het btw-bedrag kunnen wij 3 maanden aflossingsvrij financieren met onze btw voorfinanciering.

Financial Lease en BTW

Met Financial Lease kunnen we de investeringswaarde van een object, eenvoudig financieren. Het te leasen object vormt het onderpand van je financiering. We spreken over een object, omdat je vrijwel alle roerende goederen kunt leasen met financial lease, dat op onze website ook wordt aangeduid als equipment lease. De investeringswaarde van het aangeschafte object, is de waarde die op de balans van een onderneming geactiveerd wordt. De investeringswaarde is het factuurbedrag minus de btw, de btw is namelijk een voorbelasting die weer wordt verrekend bij je Belastingaangifte. Bij een fiets hebben we het over een btw-bedrag die de meeste ondernemers niet merken, maar wanneer je als ondernemer een hijskranen of vrachtwagens wilt aanschaffen, dan gaat het om een flink btw-bedrag. Bij Financial Lease ZZP heb je daarom de mogelijkheid om de btw tijdelijk te financieren. 

Voorfinanciering van BTW

De meeste ondernemers moeten elk kwartaal aangifte doen van de omzetbelasting. Je verrekent dan de btw die je bij jouw klanten in rekening hebt gebracht met de btw die je aan jouw leveranciers hebt moeten betalen. Meestal breng je meer in rekening bij jouw klanten dan dat je betaald hebt, daarom moet je vaak nog een extra bedrag aan btw afdragen aan de Belastingdienst. Alleen op het moment dat je grote investeringen gaat doen voor jou bedrijf, ligt dat andersom. Veel ondernemers hebben dan tijdelijk extra kapitaal nodig hebben om te kunnen investeren in hun onderneming. Om ondernemers hierin te helpen hebben wij onze dienstverlening uitgebreid en kun je de btw voorfinancieren

BTW financieren en boetevrij aflossen

Bij Financial Lease ZZP kun je naast een financial lease voorstel, ook een offerte krijgen om de btw drie maanden aflossingsvrij te financieren. De eerste drie maanden betaal je enkel een maandelijkse vergoeding voor het extra geleende kapitaal van deze financiering. Deze tijdelijke financiering van de btw kun je altijd direct boetevrij aflossen op het moment dat je het btw-bedrag terug hebt ontvangen van de Belastingdienst. Ook kun je ervoor kiezen om deze extra financiering in termijnen terug te betalen, na 3 maanden begin je in 15 termijnen de extra lening af te lossen. Deze extra financiering staat volledig los van jouw financial lease overeenkomst en kun je op elk gewenst moment boetevrij aflossen.

Bij Financial Lease ZZP kun je tijdelijk de BTW laten financieren. Je kunt 3 maanden het volledige btw-bedrag financieren zonder daarvoor extra aflossing te betalen. 

Financial Lease zonder aanbetaling

Voorheen konden we enkel marge auto’s aanbieden als leasen zonder aanbetaling, sinds 2021 is dat ook mogelijk bij btw voertuigen. Kies een auto uit onze leasevoorraad of doe een aanvraag via onze leasecalculator voor een auto die je elders gevonden hebt. Geef in de opmerking aan dat je graag wil leasen zonder aanbetaling en wij gaan direct voor jouw aan de slag om je binnen een dag het scherpste voorstel te doen.

Bereken jouw Financial Lease bedrag

Uitleg: Het verschil tussen een btw en marge auto