Dit zijn de populairste waardevaste klassiekers!

klassieke-autos

Elk jaar stelt het Amerikaanse verzekeringsmaatschappij Hagerty een (bijzondere) lijst samen, namelijk een lijst met klassieke auto’s die een gunstige waardeontwikkeling laten zien met een betaalbaar prijskaartje. Geen peperdure of luxe auto’s, maar waardevaste klassiekers! Combineer het plezier van een klassieker met een slimme investering. 

Oldtimers & klassiekers met waardeontwikkeling

MINI Cooper

De klassieke versies van de Mini zitten al een tijdje in de lift. Hagerty ziet de Mini Cooper in de toekomst wel groeien. De reden voor deze prognose is de zestigste verjaardag van de Mini Cooper  in 2021. 

Ford Focus I

De Ford Focus is volgens Hagerty een groeibriljantje. De auto is dankzij zijn bijzondere ontwerp en fijne rijeigenschappen een hele fijne auto. Al vanaf 3000 euro koop je een Ford Focus I met minder dan 100.000 kilometers op de teller. 

Toyota MR2 (MK3)

De Toyota MR2 is een fijne en betrouwbare auto, die volgens de verwachtingen van Hagerty de komende jaren wordt herontdekt. De auto heeft een middenmotor en biedt veel rijplezier. Je scoort de auto voor zo’n 5500 euro (derde generatie). 

RENAULT 5 GT TURBO

Onder liefhebbers van youngtimers en klassiekers mag deze Renault 5 GT Turbo niet ontbreken. De auto heeft een 115 pk turbomotor. Het was niet de krachtigste racer die je in eind jaren 80 kon kopen, maar het was wel één van de weinige auto’s die gebruik maakte van turbotechniek. De turbo maakt de auto nu extra begeerlijk volgens Hagerty! Voor zo’n 10.000 euro kun je er één bemachtigen. 

Jaguar MK2

Al sinds 1959 is de Jaguar MK2 een geliefde auto. De auto kreeg een imagoboost door de tv-serie: Inspector Morse, maar dat had ook een keerzijde. Veel mensen zagen er brood in en daardoor kwamen er veel matige versies op de markt die het imago geen goed deden. Volgens Hagerty is er een stijgende lijn te zien, die de komende jaren doorzet. 

Porsche 944 (S2)

De Porsche 944 is een betrouwbare auto die geweldig rijdt. De auto is geschikt voor veelzijdig gebruikt en een echte aanrader volgens Hagerty. De auto is momenteel nog betaalbaar, maar de waardering voor het model stijgt. De prijzen voor een goed en origineel exemplaar blijven omhoog gaan. 

Ferrari 328

De Ferrari 328 is sinds 2015 in waarde gedaald. De auto ging jaarlijks met ruim 10% achteruit. Inmiddels is de waardedaling nog maar 2% en dat betekent dat er weer naar boven gekeken kan worden. Je jaren 80 look wordt de laatste tijd steeds populaire en dat maakt de Ferrari 328 weer steeds populairder. 

Land Rover Discovery I

Dankzij de 50ste verjaardag van de Range Rover Classic in 2020 is deze auto flink in waarde gestegen. Land Rover auto’s staan bekend als een goede investering. Volgens Hagerty zoeken de mensen naar een betaalbaar model en gingen de prijzen van de Land Rover Discovery razendsnel omhoog. 

Bron: Autowereld