Occasion Lease voor ondernemers die goedkoop willen leasen

occasion-lease-voor-starters

Als ondernemer heb je twee keuzes als het aankomt op het financieren van een auto. Je kunt een auto kopen of leasen. Daarnaast kun je kiezen voor een - gloed - nieuwe auto of voor een gebruikte auto. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een brandstofauto of kies je voor duurzaam en wil je een elektrische auto rijden? Wat je keuze ook is, een auto in één keer kopen is behoorlijk prijzig - dág spaargeld. Een nieuwe auto is ook behoorlijk prijzig als je hem wilt leasen. In principe ben je met leasen (altijd) duurder uit dan wanneer je een auto in één keer afbetaald. Leasen is een interessante optie waarbij er voor elk budget wel een geschikte lease auto te vinden. 

Occasion lease is de oplossing voor starters!

Occasion lease is de oplossing voor ondernemers die goedkoop willen leasen. Je rijdt welliswaar geen gloednieuwe auto, maar een occasion is een relatief nieuwe auto. Een tweedehands auto van een paar jaar oud (maximaal 8 jaar) om precies te zien. Bij Financial Lease ZZP kun je een auto zakelijk leasen. Wij kunnen jou verzekeren dat onze occasions niet ouder dan 8 jaar zijn en niet meer dan 200.000 kilometer gereden hebben. Daarbij zijn alle auto's in ons lease aanbod grondig gecontroleerd en goed onderhouden. 

Naar lease aanbod Lease berekenen

Waarom een occasion leasen?

Het leasen van een occasion is een stuk goedkoper dan het leasen van een nieuwe auto. Dit komt omdat het grootste deel van de afschrijving al is geweest en is betaald door de vorige eigenaar. Daardoor vallen de kosten voor jou in de maand een stuk lager uit. Occasion lease is eigenlijk het financieren van een tweedehands auto. Je kunt daarbij voor private lease of financial lease kiezen. Bij een occasion middels financial lease word je direct economisch eigenaar van de auto, dat is echter niet het geval bij private lease. 

Lees ook: De voordelen van jonge occasion leasen

Financial lease is het zakelijk leasen van een auto. Je betaalt een was leasebedrag per maand gedurende jouw afgesproken leasetermijn. Daarnaast profiteer je van extra fiscale voordelen. Aan het einde van je contract is de auto volledig van jou en ben je naast economisch ook juridisch eigenaar van de auto. Je kunt alleen financial lease contract aanvragen als je een eigen onderneming en KvK nummer hebt. Sommige bedrijven bieden financial lease aan hun werknemers.

Heb jij dat geluk niet en heb je geen eigen onderneming? Dan kom je wel in aanmerking voor private lease! Bij private lease word je geen eigenaar van de auto, dat is en blijft de leasemaatschappij. Aan het einde van je contract zit je daardoor niet met de verkoop van de auto, maar lever je deze weer netjes in bij je leasemaatschappij. 

Lees ook: Occasion lease voor wie interessant?

Het verschil tussen financial lease en private lease

Het grote verschil tussen financial lease en private lease is dat bij het privé leasen een alles-in-1-pakket hebt. De autoverzekering, belastingen, onderhoud- en reparatie verwerkt in je maandbedrag. Bij financial lease werkt dat anders. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor de verzekering, onderhoud- en reparatie kosten. Voor zakelijke leaserijders is dat gunstig, omdat je zelf bepaalt waar jij jouw lease auto naartoe brengt voor onderhoud- en reparatie. Zo kun je kijken wat voor jou de voordeligste optie is. Bij private lease heb je deze keuze niet, de leasetarieven zijn daar gebaseerd op het gebruik van de gemiddelde leaserijder. 

Lees ook: Tips voor het afsluiten van een autoverzekering