Occasion lease - Is dat interessant voor jou?

occasion-lease-voor-wie-interessant

Wanneer je erover nadenkt om een auto te leasen, krijg je te maken met verschillende leasevormen. De meest bekende vormen zijn private lease en financial lease, maar daarnaast heb je nog zoveel andere leasevormen. Een andere  leasevorm die je steeds vaker hoort is occasion lease. Is occasion lease interessant voor jou? Kom daarachter! In dit artikel vertellen wij je meer over occasion lease.

Occasion lease

Occasion lease betekent simpelweg het leasen van een tweedehands auto. Alle occasions bij Financial Lease ZZP zijn maximaal 8 jaar oud en hebben niet meer dan 200.000 kilometer op de teller. Dit betekent niet dat je in een ‘oude’ auto rijd, maar het is ook geen gloednieuwe auto. Juist omdat je een gebruikte leaset ben je voordeliger uit dan een splinternieuwe auto.

Waarom een occasion leasen als je ook een nieuwe auto kunt leasen?

Direct leverbaar - Een occasion leasen bij Financial Lease ZZP betekent dat de auto direct leverbaar is. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg binnen 24 uur bericht. In dezelfde week kun jij nog genieten van je ‘nieuwe’ tweedehands auto.

Goedkoper in maandlasten - Goedkoop een auto leasen. Bij nieuwe auto’s schrijf je in de eerste twee jaar veel af. Bij een occasion betaal je een lager maandbedrag, omdat de aanschafwaarde een stuk lager is. Een occasion leasen is daardoor een stuk voordeliger dan een nieuwe auto. 

Een kortere looptijd - Tweedehands auto’s hebben een kortere looptijd, omdat ze al wat kilometers op de teller hebben. Door de kiezen voor een tweedehands auto hoef je niet voor een lange periode vast te zitten aan je leasecontract. Met occasion lease behoud je jouw flexibiliteit en kun je voor een kortere looptijd kiezen dan bij een nieuwe auto.

Een lagere bijtelling - Met een tweedehands auto kun in veel gevallen profiteren van een lagere bijtelling. Bijtelling is de belasting die geldt voor het privé gebruiken van een zakelijke lease auto. Het percentage wordt vastgesteld op het moment dat een lease auto wordt geregistreerd. Na vijf jaar wordt de bijtelling opnieuw vastgesteld. Voor tweedehands auto geldt dan het oude bijtellingspercentage.

Goed onderhouden - Bij Financial Lease ZZP kun je terecht voor goed onderhouden occasions. De volledige schade- en onderhoudshistorie is bij ons bekend. Daarnaast zijn de lease auto’s die wij aanbieden niet ouder dan 8 jaar en niet te weinig of teveel kilometers op de teller. 

Voor wie is occasion lease het meest geschikt?

Occasion lease is perfect voor startende ondernemers en zzp’ers. Als starter wil je zoveel mogelijk geld besparen. Kies dan niet voor een nieuwe auto, maar voor een occasion. Onze occasions zijn relatief nieuw, maar wel gebruikt. Door de kiezen voor occasion lease hoef je een minder groot bedrag te lenen en kun je een auto leasen tegen lagere maandtermijnen.

Je wordt tevens gelijk economisch eigenaar van de auto. Je kunt de auto als investering op je bedrijfsbalans zetten en daardoor gebruik maken van fiscale voordelen zoals renteaftrek-, investeringsaftrek en de btw terugvorderen. Ook met occasion lease, bepaal je zelf bij wie je jouw autoverzekering wilt afsluiten en waar je het onderhoud aan je auto laat doen. Zo kun je ook op die zaken weer geld besparen.

Occasion Lease aanvragen

Kijk in ons aanbod en vind een occasion die voldoet aan jouw wensen. Vul je gegevens in en vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze lease adviseurs zullen je aanvraag in behandeling nemen en je binnen 24 uur een op maat gemaakte offerte toesturen. Het kan ook voorkomen dat je aanvraag wordt afgewezen op basis van een negatieve bkr-registratie. In dat geval kun je het een andere keer weer proberen, maar is het tijdelijk niet mogelijk om een auto te leasen.