Occasion Lease

Occasion lease

Heb je op korte termijn een betrouwbare auto of bedrijfsbus nodig, maar wil je niets teveel betalen? Kies dan voor een occasion. Het leasen van een gebruikte auto is interessant voor ondernemers, vooral als je net gestart bent met je onderneming is occasion lease een betaalbare leaseoplossing voor jou. Als ondernemer kun je een occasion leasen met financial lease. Je profiteert bij Financial Lease ZZP van een voordelig financial lease aanbos om de kosten voor je onderneming zo laag mogelijk te houden. 

Voor startende ondernemers is dit zeer aantrekkelijk, omdat je voor een relatief laag bedrag kunt leasen!

Bekijk ons leasevoorraad met occasions

Wat is occasion lease?

Een occasion is een tweedehands auto die al wat kilometers heeft gemaakt. De auto heeft één of meerdere eigenaren gehad. Een gebruikte auto die al een paar jaar in de lease heeft gezeten en die opnieuw als leaseauto wordt ingezet, valt onder de term occasion lease. Feitelijk is er dus geen verschil tussen het leasen van een nieuwe of gebruikte auto bij Financial Lease.

Voor een nieuwe auto betaal je de eerste jaren de meeste afschrijfkosten, hierdoor zijn de leaseprijzen vaak hoog. Een (jonge) occasion heeft deze hoge afschrijving al gehad. De eerste eigenaar de grootste afschrijfkosten namelijk al gehad. De tweede eigenaar hoeft deze kosten niet meer te betalen.  Een occasion leasen levert jou daarom extra voordeel op en dat is merkbaar in de maandelijkse kosten. Op basis van de huidige waarde van de auto wordt het maandbedrag berekend en die vallen dus altijd lager uit dan een nieuwe auto.

Waarom een occasion leasen?

Het opnieuw inzetten van een lease auto komt vaak voor. Het leasen van een occasion is daarnaast interessant, omdat de auto zich in praktijk al heeft bewezen. Een occasion is snel leverbaar. De showrooms van autobedrijven staan vaak vol met occasions en daardoor kan je auto snel geleverd worden. Onze occasion lease auto’s en bedrijfswagens zijn goed onderhouden en maximaal 8 jaar oud.

Let bij de keuze van een occasion op de kilometerstand, onderhoud en de leeftijd. Deze hebben invloed op hoe de auto zich gaat houden. Met alle informatie die al over de auto bekend is, kun je een weloverwogen keuze maken.

Voordelen occasion lease auto

  • Goedkoper, met lagere maandtermijnen
  • Kortere looptijd mogelijk
  • Je hoeft een minder groot bedrag te lenen
  • Een soepeler kredietacceptatiebeleid
  • Wél meteen economisch eigenaar van de auto
  • In sommige gevallen kun je nog profiteren van een lagere bijtelling
  • Occasions zijn vaak ruim op voorraad en daardoor snel leverbaar!
  • Je komt goed voor de dag bij je klanten

Financial lease met een nieuwe of tweedehands auto?

Bij Financial Lease ZZP kun je zowel een gebruikte auto als nieuwe auto aanschaffen met financial lease. Voor occasion lease geldt wel een voorwaarde: de auto mag namelijk niet ouder worden dan 10 jaar (120 maanden). Bij financial lease gaan we uit van de bouwmaand van de auto. In de maand dat de auto 120 maanden wordt moet de financiering zijn afgelost.

Bij het afsluiten van jouw financial lease contract kijken we naar de leeftijd van de occasion. De minimale looptijd van een financial leasecontract is 12 maanden en de maximale looptijd is 72 maanden (6 jaar). Een auto van bijv:  6 jaar, kan nog maximaal vier jaar in een financial lease contract worden opgenomen. Een auto van 110 maanden kan daarentegen niet meer worden opgenomen, deze overschrijdt met een leasecontract van 12 maand de 120 maanden.

De goedkoopste occasion lease aanbieding voor je auto!

Bereken met behulp van onze leasecalculator wat de te verwachten maandlasten zijn voor jouw occasion. De calculator geeft een realistisch beeld van de maandtarieven. We hebben onze calculator dusdanig geprogrammeerd dat de uitkomst daarvan altijd gebaseerd is op die van startende ondernemers die geen jaarcijfers kunnen aanleveren. Indien je wel jaarcijfers kunt aanleveren, dan zullen we je daarvoor belonen. We kunnen je dan namelijk het laagste leasetarief van Nederland aanbieden! Voor alle ZZP'ers streven we ernaar om de beste occasion lease aanbiedingen te doen. Dus ook voor startende ZZP'ers en Mkb’ers zonder jaarcijfers.

Occasion lease en BTW

Met onze occasion lease kun je tot maximaal de aanschafwaarde excl. de btw van je personenauto of bedrijfswagen leasen. Onze financial lease voor occasions is alleen geschikt voor de zakelijke markt. Bij ons kun je de totale investeringswaarde van het leaseobject laten financieren. Activeer de auto als investering op de bedrijfsbalans. Je kunt vervolgens bij de eerstvolgende btw aangifte het complete btw bedrag verrekenen met de fiscus. Vandaar dan ook dat de maandtermijnen van jouw occasion lease vrij zijn van btw. Liever geen btw betalen? Of ben je geen btw-plichtige ondernemer? Dan kunnen we de mogelijkheid bieden om een marge voertuig geheel te financieren!

Lees hier meer over de btw bij financial lease

Occasion lease voor jou?

Ben je benieuwd naar de lease mogelijkheden voor jouw onderneming? Bekijk onze occasion voorraad, kies een auto en doe vrijblijvend een leaseaanvraag. Binnen één werkdag ontvang je een passende offerte op maat. Het is ook mogelijk om andere bedrijfsmiddelen te leasen. Een volledig overzicht van alle middelen die je kunt leasen, vind je hier.

Liever eerst lease advies ontvangen? Neem contact op met één van onze lease adviseurs, ze staan je graag te woord. Heb je ergens anders een occasion zien staan die je graag wilt overnemen, maar zoek je nog naar een manier om deze te financieren? Wij kunnen je dan een zeer voordelig financial lease voorstel doen. Nog geen auto gevonden? Neem dan eens een kijkje in onze leasevoorraad!

<< Terug naar leasevormen

Financial lease Wiki

Op Financial Lease Wiki komen allerlei vragen over financial lease aan bod. Heb je een vraag over onze populaire zakelijke autolease? Op deze pagina vind je altijd het juiste antwoord. Natuurlijk beantwoorden wij ook al jouw vragen graag persoonlijk!

Voor het eerst leasen?

Ben je van plan om voor het eerst een bedrijfsauto te leasen? Dan krijg je te maken met diverse begrippen en mogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht met belangrijke informatie voor als je voor het eerst een auto wilt gaan leasen.