Een motor financieren

gijs-coolen-motor-leasen-financial-lease-zzp

Zakelijk leasen is ontzettend populair. Standaard kiezen de meeste mensen voor een bedrijfsauto of bedrijfswagen voor hun onderneming, maar je kunt ook voor kiezen een motor van de zaak. Een motor leasen brengt net als het leasen van een personenauto of bestelbus, diverse fiscale voordelen met zich mee. Daarnaast is de bijtelling voor een motor vele malen gunstiger. Het leasen van een motor is daarnaast interessant vanwege de lage aanschafprijs, lagere afschrijvingskosten en relatief lage brandstofverbruik.

Voordelen bij het leasen van een motor

Geen last van files

Dagelijks staat er meer dan 300 km file in Nederland. Met je lease auto heb je weinig keus en moet je gewoon aansluiten, maar met je motor van de zaak mag je tussen de files doorrijden. Je bent dus sneller op je bestemming dan met een lease auto.

Parkeren op de stoep

Nog een leuke voordeel: je mag parkeren waar je wilt! Geen gedoe met een parkeerplek zoeken, maar gewoon parkeren op de stoep. Dat scheelt soms een hoop tijd. Zo parkeer jij gewoon op de plek waar je wezen moet. Geen parkeerkosten, geen lange loopafstanden, geen moeite met het vinden van een parkeerplek. Fijn toch?

BTW terugvragen

Net als bij een lease auto kun je als ondernemer de BTW terugvorderen. Hierdoor wordt je motor 21% goedkoper.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Als je in aanmerking komt voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek profiteer je van extra voordeel. Je mag dan 28% van de nettoprijs (excl. btw) van je motor bij de belastingaangifte van je belastbaar inkomen aftrekken. Hoeveel geld je dat scheelt hangt af van je belastingschaal.

Bijtelling Motor

Voor een motor moet je net als voor een auto bijtelling betalen. De bijtelling van een motor wordt berekend op een manier die veel gunstiger is dan die van een auto. De kosten van de kilometers die je privé rijdt moet je bij de belastingaangifte bij je inkomen optellen. Dit zijn de privé kilometers x de kilometerkosten. Woon-werk verkeer ritten worden niet als privé kilometers gezien. Op het gebied van bijtelling voor de motor betaal je enkele honderden euro’s. Daarmee bespaar je per jaar duizenden euro’s ten opzichte van een auto van de zaak.