Financial lease een motor van de zaak

Motor leasen ZZP

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je in plaats van een lease auto ook een motor kunt leasen voor je bedrijf? Gek genoeg informeren maar weinig leasemaatschappijen over deze mogelijkheid. Terwijl een motor leasen maar weinig tot niets verschilt van het leasen van een gewone auto. Zo kun je bij ons gewoon een lease voor een motor aanvragen in combinatie met financial lease. Als je kiest voor een motor van de zaak, dan heb je minder last van files, kun je veel zuiniger rijden én profiteert je van vele belastingvoordelen!

Een motor leasen met financial lease

Het is helemaal aan de ondernemer voor welk zakelijk vervoersmiddel hij kiest. Je mag daarom gewoon een motor gebruiken voor zakelijke ritten. Daar hoort ook het woon-werkverkeer bij. En natuurlijk mag je naast zakelijke kilometers ook privé-ritten maken. Je vraagt bij ons financial lease voor motoren aan en leaset je motorfiets tegen een zeer concurrerend leasetarief. Je hebt de mogelijkheid om een aanbetaling te doen en/of een slottermijn in te stellen. Ook kun je de looptijd deels zelf bepalen. Omdat de looptijd en de rente vast staan, betaal je iedere maand precies hetzelfde leasebedrag. Je mag het motorvoertuig activeren op de bedrijfsbalans. Hij wordt immers aan jou gefactureerd. Omdat je economisch eigenaar bent van de motor, kun je profiteren van veel belastingvoordelen!

Belastingvoordelen van een motor leasen

We maken van een lang verhaal graag een kort verhaal. Want de belastingvoordelen bij motor lease verschillen niet of nauwelijks in vergelijking met gewone financial lease voor auto's van de zaak. Je investeert met motor lease namelijk in jouw onderneming. De fiscus komt je tegemoet met de volgende voordelen:

  • Investeringsaftrek;
  • Renteaftrek;
  • Recht op btw-teruggaaf;
  • Terugvorderen van afschrijvingskosten.

Motor lease voor startende ondernemers?

Ook als startende ondernemer kun je financial lease aanvragen. Hierin zijn wij uniek! Lease voor startende ZZP'ers is bij vrijwel geen enkele andere leasemaatschappij mogelijk. Je hebt namelijk in de ogen van banken gewoonweg een te hoog risicoprofiel. Wij begrijpen de gedachte hierachter, maar vinden wel dat alle ondernemers gelijke kansen moeten krijgen. Daarom: Als je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel is het aanvragen van financial lease als startende ondernemer bij ons geen probleem. Je kunt in ieder geval een occasion (tweedehands) motor bij ons leasen.

Wat kost het leasen van een motor?

Met onze lease calculator is het heel eenvoudig om te berekenen wat het leasen van een motor gaat kosten. Dit is natuurlijk in de eerste plaats afhankelijk van de aanschafwaarde van de motor, maar ook is de looptijd van de motorfinanciering bepalend voor de hoogte van de maandtermijnen, net zoals het opnemen van een slottermijn in de leaseovereenkomst. En met een aanbetaling kun je de maandelijkse kosten ook aanzienlijk drukken.

Bereken direct je financial lease!

Op onze website kun je het leasetarief berekenen voor de motor die je ergens anders hebt gevonden, wij hebben namelijk geen eigen voorraad met motoren. Maak in dat geval gebruik van onze leasecalculator. Je vult alle benodigde gegevens in en onze calculator berekent direct je maandelijkse termijnen. Vervolgens laten wij binnen één werkdag weten of jouw aanvraag is goedgekeurd!

Naar de leasecalculator