Autoverzekering met Financial Lease

Bij een zakelijke lease auto hoort ook een passende autoverzekering. Bij financial lease zul je zelf de verzekering voor je auto moeten regelen. Hierdoor heb je de vrijheid om te kiezen voor een verzekeraar en wordt er door de leasemaatschappij geen autoverzekering gekozen. Dit in tegenstelling tot operational lease, waar de verzekering door de leasemaatschappij wordt geregeld. Dit kan handig zijn, omdat je zelf niks hoeft te regelen. Echter, je bent dan wel gebonden aan die specifieke verzekeraar en de bijbehorende voorwaarden en premie. Ook ben je bij financial lease zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw auto en de wegenbelasting. Bij financial lease kies je zelf naar welk autobedrijf je gaat voor het onderhoud van je auto. Bij de meeste andere leasevormen bepaalt het leasebedrijf dat. Eén voordeel bij bijvoorbeeld operational lease: in dit geval betaalt het leasebedrijf de rekening ook. Echter, die kosten zijn gewoon doorberekend in het leasetermijn, waardoor je vaak meer betaalt dan dat je echt aan onderhoud nodig hebt. 

Voordelen Financial Lease

Je kunt bij financial lease rustig rondkijken welke verzekeraar het beste aansluit op jouw wensen. Ook kun je hiermee besparen op kosten, wat weer ten goede komt aan je eigen bedrijf. Nog een voordeel: je bouwt schadevrije jaren op. Schadevrije jaren worden namelijk alleen opgebouwd op naam van de verzekeringnemer. En dat ben jij bij financial lease! Wanneer je een jaar geen schade claimt, bouw je een schadevrij jaar op en krijg je korting op je premie. Ook bepaal je zelf wat er met de auto gebeurd qua bestickering en mogelijke aanpassingen. Bestickering is natuurlijk een geweldige en goedkope manier van marketing, wat vaak bij andere leasevormen niet mogelijk is. Een lease auto zelf verzekeren biedt daarom meer vrijheden en voordelen, hoewel je misschien denkt dat het vooral veel geregel is.

Schade aan je auto?

Schade aan je lease auto is natuurlijk vervelend, maar dit komt helaas wel voor. Bij financial lease ben je economisch eigenaar van de auto en ben je dus zelf verantwoordelijk voor reparatie van de auto. Je hebt zelf de keuze voor een garage, zo weet je dat de schade goed gerepareerd wordt en kun je snel weer op weg met de auto.

Wanneer je dus vrij wilt zijn in je eigen keuzes, kies dan financial lease!