Welke bijkomende kosten krijg je nog bij het leasen van een auto?

| Geschreven door Maureen
0c8a6786-bewerkt

Financial Lease ZZP staat voor transparant leasen. Je weet dat wanneer je een lease auto aanschaft, dat je een vast bedrag per maand betaald voor rente- en aflossing. Verder zitten er geen addertjes onder het gras, maar je dient er wel rekening mee te houden dat er nog een aantal kosten bijkomen. 

Financial Lease

Bij financial lease profiteer je van diverse fiscale voordelen en kun je onbeperkt rijden. Je betaalt dus geen ‘meer’ kilometerkosten, maar bij financial lease ben je wel zelf verantwoordelijk voor de verzekering, belasting- en brandstof. Als je auto reparatie of onderhoud nodig heeft bepaal jij zelf waar, die kosten die daarbij komen kijken zijn ook voor jou. 

Naast je maandelijkse bedrag, heb je andere kosten zoals:

  • Autoverzekering
  • Belastingen
  • Reparatie- en onderhoud
  • Brandstof

Financial lease = goedkoper!

Financial lease is een stuk voordeliger dan andere leasevormen. Hoe kan dat? Nou, dat zit zo: Andere leasemaatschappijen werken met partnerbedrijven en dat zie je terug in het maandbedrag. Je betaalt bij andere leasemaatschappijen vaak een flink bedrag in de maand inclusief onderhoud, banden en verzekering, een deel daarvan betaald de leasemaatschappij door aan hun partners voor het inkopen van de diensten. Hiervoor hebben zij prijsafspraken met garage bedrijven, maar dat voordeel zie je vrijwel niet terug in jou leasebedrag. Daarnaast wordt er in het leasebedrag uitgegaan van het onderhoud van een gemiddelde leaserijder, daarover berekenen andere leasemaatschappijen een opslag. Tip van de expert: Wanneer jij zelf in jou auto rijdt en deze netjes behandeld, ben je altijd goedkoper uit.

Bij Financial Lease ZZP ben je goedkoper uit, omdat deze kosten nog niet bij je maandbedrag inzitten. En doordat jij die paar zaken zelf regelt en dus ook de frequentie zelf in handen hebt, ben je in principe veel goedkoper uit. Je zit namelijk niet vast aan een vast garagebedrijf of verzekeraar. Jij bepaald zelf voor welk bedrag en waar. Enige nadeel ten opzichte van de andere leasevormen is dat je zelf keuzes moet maken waar en wanneer je onderhoud uit laat voeren.

Wil je volledig ontzorgd worden of vind je het geen probleem om zelf dingen te moeten regelen om te besparen?