Hoe kies je de juiste leasemaatschappij?

| Geschreven door Maureen
welke-leasemaatschappij-kiezen

De eerste stap is genomen… Je wilt een nieuwe leaseauto en je bent je aan het oriënteren. Het kiezen van je nieuwe auto wordt beïnvloed door de eisen die je hebt. Kies een auto die past en bij wat je nodig hebt., kijk niet alleen naar het prijskaartje, maar wees realistisch. Je moet een goed gevoel hebben bij de auto die je aanschaft, maar bij het leasen van een auto komt meer kijken. Je gaat namelijk met een leasemaatschappij in zee en verbindt jezelf aan een contract voor een bepaalde tijd. Dan wil je wel de beste deal krijgen en een goed gevoel hebben bij de leasemaatschappij, maar hoe kies je de juiste leasemaatschappij? Hieronder vind je een handig stappenplan! Lees je mee?

#1 Hoeveel geld wil je uitgeven aan een nieuwe auto?  

Bepaal en bereken je leasebudget. Hoeveel geld heb je te besteden? Of beter gezegd: hoeveel geld wil je maximaal uitgeven? Bepaal dit eerst en ga vervolgens op zoek naar een auto die binnen je budget past. Je kunt geen auto gaan leasen, waarvan je de rekening maandelijks niet kunt betalen. De bank laat jou dat risico ook niet nemen en zal je aanvraag afwijzen, als de auto niet past bij je financiële situatie. In vele situaties is door een slottermijn in te stellen en een grote aanbetaling te doen, toch vaak iets mogelijk. Echter als de auto te 'hoog' gegrepen is voor jou, dan zal de leasemaatschappij je dat laten weten een helpen bij het zoeken naar een alternatief. 

#2 Welke auto voldoet aan je wensenlijstje?

Je budget is bepaald en je hebt waarschijnlijk een wensenlijstje met punten waaraan je nieuwe auto moet voldoen. Ga met dat lijstje aan de slag en zoek een auto dat het meest om de buurt komt. Kijk of je tevens in de buurt een proefrit kunt maken. Probeer een aantal opties uit en bepaal vervolgens welke auto het beste bij je past.

#3 Auto gevonden en dan?

Welke leasemaatschappij kies je voor het aanvragen van een lease auto? Vergelijk leasemaatschappijen door te spelen met de leasecalculator zonder daadwerkelijk een aanvraag te doen. Zo krijg je een hoogte van het maandelijkse bedrag. Ga vervolgens een beetje op onderzoek uit om te kijken of de leasemaatschappij bij je past. Dit kun je door klantbeoordelingen van het bedrijf te lezen.

#4 Vrijblijvend een lease aanvraag indienen

Wanneer je de ideale auto hebt gevonden kun je vrijblijvend een leaseofferte aanvragen. Dit doe je waarschijnlijk het liefst bij meerdere partijen. Bedenk van tevoren waaraan een leasemaatschappij voor jou moet voldoen. Doe een aanvraag bij één of twee partijen, voordat je heel veel bedrijven onnodig tegelijkertijd aan het werk zet. 

Welke leasevorm heb je nodig?

Allereerst is het belangrijk helder te hebben, welke leasevorm bij jou past. Ben je particulier, dan is private lease wellicht de beste optie voor jou, je wordt dan volledig ontzorgd. Ben je ondernemer, dan is het veel aantrekkelijker om te kiezen voor zakelijke lease. Dan heb je een aantal opties, maar de twee meest bekende zijn operationele lease en financial lease. Tussen de twee zakelijke leasevormen zit een groot verschil. Bij financial lease wordt je direct economisch eigenaar, aan het einde van het leasecontract is de auto van jou! Bij operationele lease is de auto van de leasemaatschappij, aan het einde van de leasecontract lever je de auto weer in. In de tijd dat je de auto gebruikt neemt de leasemaatschappij je alle werk uit handen. Jouw leasemaatschappij regelt de verzekeringen, belastingen, onderhoud en reparaties. Bij financial lease ben je daar zelf verantwoordelijk voor, maar ook dat heeft weer een voordeel, want jij bepaalt waar jij je auto naartoe brengt. Als je dat goed aanpakt kun je meer geld besparen dan wanneer de andere partij het voor je regelt. 

Bereken je maandbedrag

Bereken aan de hand van een lease calculator hoeveel je kwijt bent per maand. De looptijd, aanbetaling of een inruilauto hebben veel invloed op het maandelijkse bedrag, dus speel een beetje met de opties zodat ze voldoen aan jouw situatie. 

Vergelijk maatschappij op basis van expertise

Kies voor een leasemaatschappij waarbij je een goede indruk krijgt. Kijk naar het aanbod van de leasemaatschappij, kun je er meerdere goederen financieren? Kun je er financieren voor de langere termijn? Dit is handig om mee te nemen in je overweging, zodat je ook weet dat je in de toekomst bij dezelfde partij terecht kunt. Het is namelijk wel zo fijn en gemakkelijk om alles bij dezelfde partij onder te brengen. Zorg ook dat je een vast contactpersoon hebt. Een vast aanspreekpunt geeft een betere vertrouwensband voor de lange termijn. Je hoeft niet telkens opnieuw je wensen door te geven. 

Financial Lease aanvragen bij Financial Lease ZZP

Wil je bij ons financial lease aanvragen? Dat kan. Bekijk onze leasevoorraad, klik op de auto die bij je past en bereken vervolgens met de lease calculator je gewenste financial lease bedrag.  Vervolgens vul je gegevens aan en kun je ons vrijblijvend een aanvraag sturen. Je ontvangt binnen één werkdag bericht met een op maat gemaakte offerte. Hebben we meer gegevens van je nodig of ben je afgewezen door de bank vanwege een bkr-registratie of andere reden? Ook dan laten wij het je weten.