Je lease auto verzekeren, wat is er mogelijk?

| Geschreven door Laurens - Lease adviseur
lease-auto-verzekeren-autoverzekering

Een lease auto aanschaffen, daar komt het één en ander bij kijken. Er bestaan verschillende leasevormen en elke leasevorm zit anders in elkaar. Het verschilt namelijk per leasevorm of de autoverzekering in je maandprijs verwerkt is of dat je zelf een autoverzekering moet afsluiten. Wil je graag volledig ontzorgt worden of houd je graag de touwtjes in handen? Oftewel: welke leasevorm past het beste bij jou? Hieronder lees je twee mogelijkheden als het gaat om het verzekeren van je lease auto. 

Operational Lease

Wanneer je kiest voor operational lease, kies je ervoor om volledig ontzorgd te worden. Dat houdt in: dat onderhoud aan de auto en de verzekering wordt geregeld door je leasemaatschappij. Zij zijn economisch en juridisch eigenaar van de auto, alle verantwoordelijkheid ligt bij hun. 

Financial Lease

Het verschil tussen operational lease en financial lease is dat de maatschappij daar alleen juridisch eigenaar blijft totdat het contract is afbetaald. Als je kiest voor financial lease dan ben jij verantwoordelijk voor het regelen van de verzekering, onderhoud- en reparaties. Dat is zowel een voordeel als een nadeel.  Het nadeel is dat je verzekering en onderhoud zelf moet regelen, maar daarentegen betaal je wel maandelijks wel een stuk minder. Je kunt namelijk een goedkopere verzekering afsluiten, waardoor je meer geld kunt besparen.

Lees ook: vier tips voor het afsluitenvan een autoverzekering

Hoe zit dat met privé leasen?

Je kunt een auto zakelijk leasen, maar ook privé. Bij private lease is de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. Als eigenaar moeten zij de auto verplicht WA verzekeren. Daarnaast kiezen zij vaak voor een uitgebreide cascoverzekering, ook wel allrisk genoemd. 

WA-verzekering

Bij een WA verzekering wordt alleen de schade bij botsingen en aanrijdingen vergoed. Bij een allrisk verzekering wordt alle schade aan de auto vergoed, zowel: eenzijdige aanrijdingen, brand, explosies, blikseminslag, diefstal, sterretje in voorruit en andere natuurrampen. Je hebt vaak wel te maken met een eigen risico van 300 euro. Echter bieden veel leasemaatschappijen de mogelijkheid om deze te verlagen of volledig af te kopen.

Een lease auto uitzoeken

Wil je een auto leasen en ben je erover uit welke leasevorm het beste bij jou past? Dan is het tijd om naar een auto te gaan kijken die voldoet aan jouw wensen. Bij ons kun je terecht voor een financial lease auto. 

Bekijk ons lease aanbod