Facelift details: Jeep Compass

jeep-compass-facelift

Jeep brengt de vernieuwde Compass naar het podium. De gefacelifte auto krijgt de naam New Compass. Het model is goed voor 40% van de verkopen van het merk in Europa. Een kwart daarvan is hybride en daarom is het niet verrassend dat het gefacelifte model ook als stekker variant wordt uitgebracht. 

Aanpassingen aan de buitenkant

De vernieuwde Compass kun je vanaf de buitenkant herkennen aan zijn nieuwe full-led koplampen. Dagrijverlichting is naar de bovenzijde verplaatst en de lichtunits zijn daarnaast een stuk platter. Ook de mistlampen zijn iets omhoog verplaatst vergeleken met het originele model. De aanpassingen aan de achterkant van de auto zijn zeer klein. Op een hele subtiele wijze is de ledverlichting iets veranderd. De elektrische achterklap kun je voortaan ook openen door met je voet onder de achterbumper te bewegen.

Vernieuwd interieur

De binnenkant van de auto is flink vernieuwd. Het nieuwe interieur heeft 4,4 liter meer ruimte dan het originele model. Het dashboard is compleet vernieuwd. De Jeep Compass heeft een 10,25 inch groot digitaal instrumentarium en een Uconnect 5-infotainmentsysteem met een nieuwe 8,4 of 10,1 inch metende display dat los is geplaatst op het dashboard. Het systeem kan overweg met zowel Android Auto als Apple Carplay. Tevens heeft deze auto verkeersbordherkenning, intelligente adaptieve cruise control, lane centerig, een noodremsysteem, herkent voetgangers en fietsen, is semi automaat op de snelweg (niveau 2) en uiteraard onderbreekt de highway Assist ook niet. 

Prestaties

De vernieuwde Compass krijgt verschillende uitvoeringen: Sport, longitude, limited, S en als  Trailhawk. Vanaf basis tot  premium uitvoering. Er zijn 130 pk en 150 pk 1.3 benzine-motoren met zowel een handgeschakelde zesbak als een DCT-automaat. De benzineversies hebben een voorwielaandrijving. De plug-in hybrides hebben 4xe aandrijflijnen met vermogens van 190 en 240 pk. De stekker versies hebben een automatische zesbak. De 4xe-plug-ins hebben een 11,4 kWh accupakket en komt 47 tot 49 kilometer ver. De 190 k variant heeft een elektrisch rijbereik van 52 kilometer. In de 190 pk Jeep Compass 4xe zit een 1.3 benzine motor met 130 pk, in de 270 pk sterke 4xe schopt de auto het tot 180 pk. De elektromotor in is bij beide versies 60 pk en 250 Nm sterk. 

Prijzen

De goedkoopste Jeep Compass basisuitvoering met motor heeft een vanafprijs van €34.190 de duurste uitvoering heeft een prijs van €47.190. De Jeep Compass plug-in begint met een prijs vanaf €45.490 en de duurste uitvoering daarvan heeft een prijs van €50.290. Dan is er ook nog een speciale lease edition met een vanafprijs van €39.990.