Auto kopen of een financiering aanvragen? Houd hier rekening mee!

auto-kopen-of-financiering-aanvragen

Een auto kun je op diverse manieren aanschaffen. De meest gebruikelijke is het kopen van een auto, maar dat heeft tegenwoordig aardig plaatsgemaakt voor het leasen van een auto. Dit kan zowel privé als zakelijk. Doe je er verstandiger aan om een auto te kopen of te leasen? In deze blogpost gaan we daar verder op in. Lees je mee?

En auto financieren, waarom zou je?

Door het financieren van een auto kun je vrijwel in de nieuwste autorijden terwijl je de auto maandelijks afbetaald. Aan het einde van je leasecontract lever je bij de meeste leasevormen de auto weer in, maar lease je zakelijk een auto met financial lease? Dan word je na het contract de volledige eigenaar van de auto. 

Waarom wil je een auto aanschaffen?

Een auto is een ideaal vervoersmiddel en een comfortabele manier om te reizen. Je kunt een auto gebruiken voor verschillende doeleinden. Ben je op zoek naar een zakelijke auto of juist een auto die ook voldoet als gezinsauto? Zijn de kilometers belangrijker dan het uiterlijk van de auto? Bedenk voor je een auto koopt, waarvoor je de auto nodig hebt en aan welke wensen deze moet voldoen. Wil je een auto voor puur zakelijk gebruik of ook voor privé doeleinden gebruiken?

Een nieuwe auto of tweedehands auto?

Een andere belangrijke vraag: wil je een nieuwe auto of voldoet een tweedehands auto ook? Afhankelijk van jouw behoeftes kun je weloverwogen keuze maken. Als je een auto nodig hebt voor simpel woon-werkverkeer dan zou je kunnen overwegen om voor een tweedehands auto te kiezen. Wil je daarentegen juist goed voor de dag komen bij klanten en maak je lange afstanden? Dan is een nieuwe luxere auto wellicht gepast. 

Een tweedehands auto kun je echter vaak in een goede staat kopen en je betaald er een stuk minder voor. Het kan soms de helft van de prijs van een nieuwe auto schelen. Je doet er altijd wel verstandig aan om een tweedehands auto goed te controleren, want een tweedehands auto is natuurlijk wel wat gevoeliger voor onderhoud. Conclusie: zorg dat je weet wat je doet en waar je aan begint. Bereken alles van te voren goed uit. 

Een auto leasen

Een auto leasen is vooral voor ondernemers erg interessant. Of je nu een startende ondernemer bent of al jaren een bedrijf runt, het leasen van een auto kan een slimme investering zijn. Als ondernemer heb je enkele keuzes op het gebied van zakelijk leasen. Je kunt kiezen voor financial lease of operational lease. Daar zit aardig wat verschil in. Als particulier kun je kiezen voor private lease, waarbij je volledig ontzorgt wordt, maandelijks betaalt en waarbij je aan het einde van je contract de auto weer inlevert. 

Hier bij Financial Lease ZZP bieden we alleen financial lease aan. Wij staan volledig achter deze leasevorm, omdat het de meest voordelige leasevorm is voor ondernemers. Het fijne aan financial lease is dat je de auto maandelijks afbetaalt terwijl je economisch eigenaar bent. Daarnaast profiteer je van diverse fiscale voordelen. Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor de verzekering, onderhoud en reparaties. Jij bepaalt waar jij je auto naartoe brengt en heb dus ook zelf de kosten in de hand. 

Bij operationele lease wordt je nooit de eigenaar van de auto, daarentegen wordt alles voor je geregeld en dat merk je aan het leasebedrag dat je per maand betaald. Aan het einde van je leasecontract lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Ook gelden de fiscale voordelen van financial lease niet bij operational lease

Inruilen, aanbetalen en slottermijn

Wil je graag leasen en heb je een auto om in te ruilen? Dat is mogelijk! Met een inruilauto kun je het te financieren bedrag verlagen waardoor je een lagere maandtermijn hebt en minder kredietvergoeding betaalt. Bij onze leasecalculator kun je de geschatte inruilwaarde invoeren om te kijken welke gevolgen het heeft voor jouw leasebedrag per maand. Wanneer je een aanbetaling wilt doen, kun je ook de inruilwaarde van je huidige auto gebruiken om een aanbetaling te doen. Of je een aanbetaling moet doen om de gewenste auto te leasen hangt af van de situatie. 

Bij het leasen van een auto kun je tenslotte ook kiezen voor een slottermijn. Een slottermijn is het restbedrag dat openstaat nadat alle maandtermijnen zijn betaald. Het slottermijn dien je dan te betalen om de volledige eigenaar van de auto te worden. De hoogte van het slottermijn kun je zelf betalen. Het maandelijks te betalen bedrag valt daardoor lager uit. 

Inruilen van een privé auto, kan dat?

De auto eerder aflossen?

Een auto eerder aflossen is in de meeste gevallen wel mogelijk, hiervoor dien je wel contact op te nemen met de desbetreffende leasemaatschappij. Als je een slottermijn hebt ingesteld dan dien je daar rekening mee te houden, dat je dat bedrag ook nog eens in zijn geheel moet betalen, inclusief de resterende maanden. 

Eerder aflossen?