wat is Operationele lease en Shortlease

Wat is Operational lease en shortlease

Wat is operational lease?

Bij Financial Lease ZZP kun je géén operational lease aanvragen! We vinden deze leasevorm voor jou als ZZP'er gewoonweg veel te duur. Met deze vorm van leasen huur je een auto of motor voor een langere periode met kilometer afspraken. Omdat de auto nooit van jou wordt, ben je in alles afhankelijk van de leasemaatschappij. Zo mag je niet zelf bepalen bij welke garage je het onderhoud laat doen of waar je de auto verzekerd. Na afloop van de leaseperiode gaat de auto weer terug naar het autobedrijf. Alle leasetermijnen die je hebt moeten betalen zijn dus enkel voor het gebruiksrecht geweest. Operationele lease is daarom niets anders dan autohuur. Lees hier de verschillen met financial lease.

Nadelen operationele lease:
  • De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto of bedrijfswagen
  • Onduidelijke overeenkomst: huren is niet transparant
  • Afhankelijk van de leasemaatschappij
  • Geen investerings- en renteaftrek           
  • Overschrijd je het aantal vooraf afgesproken kilometers? Dan worden er extra kosten in rekening gebracht!

Shortlease

Ook shortlease is een vorm van autohuur. In principe gelden hiervoor dezelfde voorwaarden als bij operational lease. Kortom: Je huurt gewoon een auto! In sommige gevallen is shortlease wel verstandig om aan te vragen. Bijvoorbeeld wanneer je tijdelijk een auto of bedrijfswagen nodig hebt. Dit kan handig zijn voor een tijdelijke werknemer of als je gewoon nog niet helemaal zeker bent van je zaak. Maar het blijft een vorm van huren en shortlease is dan ook veel duurder dan occasion lease of financial lease. Bij ons kun je deze 'leasevorm' niet aanvragen.

Onverwachte lease kosten!

Het huren van een auto of bedrijfswagen is voor ZZP'ers totaal niet interessant. Er kleven namelijk veel nadelen aan. Een vaak gehoorde klacht is de onduidelijke overeenkomst. Huren is totaal niet transparant. Zo zul je meestal plotseling nieuwe, hogere leasetarieven moeten betalen indien je meer kilometers maakt dan vooraf afgesproken. Het vervelende is dat je daar niets tegenin kan brengen. Wij van Financial Lease ZZP bieden altijd transparante en eerlijke auto lease aan! Je weet bij ons altijd van te voren waar je aan toe bent. Maandelijks betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing. Aan het einde van het leasecontract is de auto volledig jouw bezit.