wat is Operationele lease en Shortlease

Wat is Operational lease en shortlease

Wat is operational lease?

Bij Financial Lease ZZP kunt u géén operational lease aanvragen! We vinden deze leasevorm voor u als ZZP'er gewoonweg veel te duur. Met deze vorm van leasen huurt u een auto of motor voor een langere periode met kilometer afspraken. Omdat de auto nooit van u wordt, bent u in alles afhankelijk van de leasemaatschappij. Zo mag u niet zelf bepalen bij welke garage u het onderhoud laat doen of waar u de auto verzekerd. Na afloop van de leaseperiode gaat de auto weer terug naar het autobedrijf. Alle leasetermijnen die u heeft moeten betalen is dus enkel voor het gebruiksrecht geweest. Operationele lease is daarom niets anders dan autohuur.

Nadelen operationele lease:
  • De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto of bedrijfswagen
  • Onduidelijke overeenkomst: huren is niet transparant
  • Afhankelijk van de leasemaatschappij
  • Geen investerings- en renteaftrek           
  • Overschrijd u het aantal vooraf afgesproken kilometers? Dan worden er extra kosten in rekening gebracht!

Shortlease

Ook shortlease is een vorm van autohuur. In principe gelden hiervoor dezelfde voorwaarden als bij operational lease. Kortom: U huurt gewoon een auto! In sommige gevallen is shortlease wel verstandig om aan te vragen. Bijvoorbeeld wanneer u tijdelijk een auto of bedrijfswagen nodig heeft. Dit kan handig zijn voor een tijdelijke werknemer of als u gewoon nog niet helemaal zeker bent van uw zaak. Maar het blijft een vorm van huren en shortlease is dan ook veel duurder dan occasion lease of financial lease. Bij ons kunt u deze 'leasevorm' niet aanvragen.

Onverwachte lease kosten!

Het huren van een auto of bedrijfswagen is voor ZZP'ers totaal niet interessant. Er kleven namelijk veel nadelen aan. Een vaak gehoorde klacht is de onduidelijke overeenkomst. Huren is totaal niet transparant. Zo zult u meestal plotseling nieuwe, hogere leasetarieven moeten betalen indien u meer kilometers maakt dan vooraf afgesproken. Het vervelende is dat u daar niets tegenin kan brengen. Wij van Financial Lease ZZP bieden altijd transparante en eerlijke auto lease aan! U weet bij ons altijd van te voren waar u aan toe bent. Maandelijks betaalt u een vast bedrag aan rente en aflossing. Op het einde van uw leasecontract is de auto volledig uw bezit.