Zo verleng je de levensduur van je auto

levensduur-auto-verlengen-onderhoud

Als ondernemer is het aanschaffen van een bedrijfsauto vaak een belangrijke investering. Met een bedrijfsauto kom je goed voor de dag bij je zakelijke relaties en klanten. Het aanschaffen van een nieuwe zakelijke auto kan een flinke investering zijn, vooral als je net begonnen bent met je onderneming, maar wel een bedrijfsauto nodig hebt. Een occasion aanschaffen is een slimme manier om wat extra geld te besparen. Om zo lang mogelijk plezier aan je auto te beleven, delen wij in deze blogpost 5 tips om de levensduur van je auto te verlengen. 

Tips om de levensduur van je auto te verlengen

1. Breng je auto regelmatig weg voor een onderhoudsbeurt

Eens in de zoveel tijd krijg je een melding dat je de auto weg moet brengen voor en onderhoudsbeurt. Veel mensen doen daar echter niets op uit, wanneer ze denken dat het niet nodig is, maar dat is niet slim! Breng je auto weg voor onderhoud wanneer deze het aangeeft. Je houdt je auto op die manier in de best mogelijke conditie, waardoor je niet snel voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

2. Doe een winter en zomercheck!

Zowel tijdens de zomer als winter bieden veel garages een zogeheten zomer en wintercheck aan. Tijdens zo’n check controleert het bedrijf je auto op meerdere belangrijke punten zoals: oliepeil, remmen, banden, koelvloeistof, airco en accu. Tijdens zo’n check worden meestal ook de banden vervangen voor het komende seizoen. 

Lees meer: Zo krijg jij jouw auto door de APK-keuring!

Dingen die je zelf kunt doen om de levensduur te verlengen

3. Controleer zelf regelmatig de oliepeil van je auto

Sommige punten op het gebied van onderhoud kun je prima zelf uitvoeren en bijhouden. Het controleren van de oliepeil is er daar één van en dat is niet moeilijk. Controleer regelmatig of de oliepeil nog goed is. Een te lage oliepeil heeft namelijk als gevolg dat je auto meer brandstof verbruikt dan normaal. Het is ten eerste niet goed voor je auto, maar daarnaast vallen de kosten voor jou ook nog eens hoger uit. Dat wil je niet toch?

4. Controleer regelmatig de bandenspanning

Nog een punt die je gemakkelijk zelf kunt doen. Controleer de bandenspanning van je auto regelmatig. Dit kun je doen bij een benzinepomp, daar staat een bandenmeter. De auto moet een optimale druk hebben, zodat je auto goed op de weg ligt en de auto efficiënt omgaat met de brandstof. De kans op ongelukken wordt daarmee ook verkleint.

5. Houd je auto schoon!

De laatste tip die wij je willen meegeven is: houd je auto schoon van binnen en van buiten! Het klinkt heel logisch, maar dit is zeker niet bij iedereen vanzelfsprekend. Haal regelmatig een doekje en stofzuiger door de auto en breng ook regelmatig een bezoekje aan de wasstraat om het vuil van je auto te verwijderen. En auto die stevig vervuilt is zal sneller last krijgen van onderdelen die verslijten en roesten, dan een auto die netjes schoon wordt gehouden.

Lees ook: Tips om je auto te onderhouden