Verwacht: De BMW IX

bmw-ix-drive50-drive40

Het nieuwe vlaggenschip van BMW Group focust zich op emissievrij rijplezier. Het toonbeeld van duurzaamheid: de BMW iX. Deze 100% elektrisch aangedreven auto combineert een bijzonder design met luxe en sportiviteit. Deze moderne auto is voorzien van de nieuwste innovaties op het gebied van geautomatiseerd rijden, connectiviteit en bediening. De iX komt in twee modellen op de markt: de BMW iX xDrive40 en de BMW iX xDrive50.

SAV

De BMW iX is het eerste model dat gebaseerd is op een nieuw, modulair en schaalbaar platform en geeft invulling aan het Sports Activity Vehicle concept. Voor dit model houdt BMW zich aan strikte milieu- en sociale standaarden bij de inwinning van ruwe grondstoffen en het gebruik van gerecyclede materialen. Het certificaat voor de BMW iX xDrive40 toont aan dat de auto over een afstand van 200.000 km zo’n 45% minder bijdraagt aan de opwarming van de aarde, dan een vergelijkbare SAV met dieselmotor.

Prestaties

De BMW iX xDrive50 bestaat uit een twee elektromotoren, één voor de vooras en een voor de achteras. De auto heeft een totaal vermogen van meer dan 370 kW (500 pk) en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 5 seconden. De BMW iX xDrive40 heeft iets minder vermogen, namelijk 240 kW (300 pk) en een acceleratietijd van 0 naar 100 km/h in iets meer dan 6 seconden.

De iX xDrive50 is voorzien van een accu met een bruto capaciteit van meer dan 100 Kwh met een actieradius van meer dan 600 kilometer. De xDrive40 heeft een bruto capaciteit van meer dan 70 kWh en kan meer dan 400 kilometer rijden. Met de BMW iX is snelladen met een extreem hoog vermogen mogelijk. De accu van de xDrive50 kan opgeladen worden t/m 200 kW, voor de xDrive40 is dat tot 150 kW. Beide modellen kunnen in minder dan 40 minuten opladen van 10 tot 80%. 10 minuten opladen is genoeg om weer 120/90 kilometer ver te komen.

De nieuwste technologie

In de BMW iX zitten de nieuwste technologieën verstopt. De rekenkracht van de boordcomputer is zo’n 20 keer sterker als bij voorgaande modellen. Data van voertuig sensoren worden daardoor twee keer zo snel verwerk als voorheen dankzij de krachtiger sensortechnologie. Ook beschikt de auto over 5G en zijn er nieuwe en verbeterde functies toegevoegd voor geautomatiseerd rijden en parkeren.

Design

BMW wil meer invulling geven aan duurzaamheid gecombineerd met rijplezier en premium zijn. Het nieuwe karakter komt mooi naar voren in het nieuwe design. De BMW iX is ontworpen om een goede kwaliteit van leven en welzijn te bieden aan de bestuurder en passagiers. Met het nieuwe minimalistische design is er een nieuwe vorm van mobiliteit, gericht op inzittenden. Het interieur biedt innovatieve mogelijkheden en richt zich op reistijd, veiligheid en ontspanning. 

Marktintroductie

De BMW IX bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase voor productie, de marktintroductie zal eind 2021 plaatsvinden. Er zullen twee modellen worden uitgebracht: de BMW iX xDrive50 en de BMW iX xDrive40. De laatstgenoemde krijgt een vanafprijs van €86.972.

Bron: BMW Group