Benzine of dieselauto leasen?

brandstof diesel

Ben je van plan om een auto te leasen, maar twijfel je tussen een benzine of dieselauto? In deze blogpost leggen wij je uit wanneer je het beste voor een diesel of benzineauto kunt gaan.

Benzine of dieselauto, wat is goedkoper?

Wat is goedkoper? Een dieselauto of benzineauto? Daar is helaas geen goed antwoord op te geven, want dat is afhankelijk van een aantal factoren. Hieronder vind je de voordelen per verbrandingsmotor. 

De verschillen van Diesel vs benzine occasions

Prijs

De brandstofprijs van diesel ligt een stuk lager dan van benzine, maar de wegenbelasting van een dieselauto ligt aanzienlijk hoger dan een benzineauto. Daar tegenover is een dieselmotor wel zuiniger in gebruik, waardoor je minder snel hoeft te tanken dan wanneer je een benzine auto rijdt. Het is daarom verstandig om voor een dieselauto te kiezen, wanneer je veel kilometers per jaar rijdt voor je onderneming. Tot 15.000 kilometer per jaar ben je met een benzine auto voordeliger uit, kom je daarboven dan is de dieselauto een goedkoper alternatief. Uiteraard zou je ook naar een duurzaam alternatief kunnen kijken zoals een hybride of elektrische auto.

Lees ook: De voordelen van een elektrische auto

Onderhoud

Een dieselmotor heeft een sterkere motor en langere levensduur dan een benzineauto. Waar een benzineauto na 15.000 kilometer reeds onderhoud nodig heeft, ben je bij een dieselauto pas bij de 30.000 kilometer toe aan onderhoudsbeurt. Gemiddeld is de dieselauto ook 25% zuiniger, ook omdat de auto minder CO2 uitstoot. De brandstofprijs ligt lager dan bij een benzineauto en de auto heeft vaak meer trekvermogen en is geschikter voor langere afstanden. 

Waarom zou je dan nog kiezen voor een benzineauto? Bij een benzine auto betaal je minder wegenbelasting. De auto is beter en zuiniger wanneer je veel in de stad rijdt. De kosten van onderhoud liggen lager dan die van een dieselauto. De auto stoot daarnaast minder fijnstof uit dan een dieselauto. Met een benzineauto ben je voornamelijk voordeliger uit als je onder de 13.500 kilomter rijdt. 

Milieu

Vind je goed zijn voor het milieu een belangrijk aspect? Kies dan voor een benzine of elektrische auto. Een dieselauto stoot meer schadelijke fijnstof uit dan een benzinemotor. Er zijn tegenwoordig meer benzineauto’s op de markt dan dieselauto’s en dat heeft te maken met de overweging van veel mensen om milieuvriendelijker te gaan rijden. Vind je de gezondheid van je medemens en het milieu echt heel belangrijk en wil je het echt goed doen? Kies dan voor een elektrische auto!

Bekijk ons leaseaanbod