Peugeot introduceert de elektrische versie van de Peugeot Partner

peugeot-partner-2101styp100-1

Vanaf het tweede halfjaar van 2021 staat de nieuwe Peugeot e-Partner bij Nederlandse dealers. Peugeot voegt een nieuwe volledig elektrische versie van de Partner toe aan zijn assortiment en deze is vrijwel identiek aan de elektrische Opel Combo-e en Citroen ë-Berlingo, die ook later dit jaar komen.

De elektrische bestelwagen

Peugeot e-Partner is de volledig elektrische versie van de bestelwagen Peugeot Partner. We hebben het dus niet over de personenversie, die het immers Rifter. De prijzen volgen in de aanloop naar de marktintroductie, maar er is wel meer bekend over deze compacte elektrische wagen.

Peugeot e-Partner

Na de elektrische e-Expert en e-Boxer is de e-Partner de derde elektrische bestelwagen van Peugeot. Net als zijn broers heeft de e-Partner een accupakket van 50 kWh. De wagen is goed voor een actieradius van 275 kilometer. Daarnaast komt de wagen met een standaard 11 kW-driefasen lader. Met een snellader is de bedrijfsauto in zo’n 30 minuten weer voor 80% opgeladen.

De bestelwagen komt in twee lengtematen. De basisversie is 4,4 meter lang en heeft een laadlengte van 1,81 meter en een laadvolume van 3,3 kubieke meter. De langere variant is 4,75 meter en heeft een laadlengte van 2,16 meter en een laadvolume van 4,4 kubieke meter. Beide versies hebben een laadvermogen van 800 kilo en kunnen tot 750 kilo trekker.
Tot slot bezit de e-Partner een 260 Nm sterke elektromotor met 136 pk en een topsnelheid van 130 km/u. In 11,2 seconden bereikt deze wagen een snelheid van 100 km/u.