Kan ik mijn privé auto inruilen?

Kan ik mijn privé auto inruilen?

Ja dat kan! En het is ook nog eens een hele verstandige keuze! U verlaagt hierdoor het te financieren bedrag waardoor u een lagere maandtermijn heeft en minder kredietvergoeding betaalt. Heeft u een eigen auto die u graag wilt inruilen voordat u gaat leasen? Vul dan bij de leasecalculator de geschatte inruilwaarde in.

Aanbetaling met uw inruilwaarde

U kunt ervoor kiezen om de inruilwaarde uit te laten naar uw privé rekening óf u kunt de inruilwaarde van uw auto gebruiken om een aanbetaling te doen. Wanneer u voor een aanbetaling kiest, brengt u privé vermogen in bij uw onderneming. Uiteraard verrekent u dit gewoon met uw privé onttrekkingen, dus het blijft gewoon privé vermogen. Het grote voordeel van de inruilwaarde gebruiken als aanbetaling is dat het gefinancierde vermogen van uw nieuwe financial lease auto aanzienlijk omlaag gaat. Niet alleen uw maandlasten worden lager, maar ook de totale kredietvergoeding (betaalde financial lease rente) daalt aanzienlijk.

Voordelen van een aanbetaling doen met uw inruilwaarde

  • Lagere leasetermijnen
  • Lagere totale kredietvergoeding
  • Lagere rente
  • Het maakt de acceptatie van uw financial lease makkelijker

Met een hogere dekkingsgraad (waarde van de auto t.o.v. het gefinancierde vermogen), wordt uw financial lease aanvraag eerder goedgekeurd tegen een goedkoper financial lease tarief. Financial lease is redelijk te vergelijken met de financiering van uw woning. Wanneer de hypotheek minder is dan 68% van de waarde, ontvangt u van de bank een scherper rente voorstel dan wanneer u 100% van de waarde moet financieren. Bij een hogere dekking ontvangt u een lagere financial lease rente, omdat er minder risico in het te financieren object zit. Door het doen van een aanbetaling met uw inruilauto, profiteert u daarom dubbelop!