auto lease afkopen

Kan ik mijn financial lease afkopen of eerder aflossen?

Ja dat kan! Het maakt hierin niets uit of u de looptijd van uw financial lease helemaal uitzit of niet. U kunt er dus gerust voor kiezen om versneld af te lossen of de leaseovereenkomst af te kopen.

Redenen om vervroegd af te lossen

Er kunnen bepaalde redenen zijn waarom u graag uw leasecontract wilt beëindigen. Misschien gaat het zo goed met uw onderneming dat u het zich kan veroorloven om de resterende maandtermijnen in één keer af te lossen. Of het gaat juist minder goed met uw bedrijf, waardoor het voor u nadelig is om vast te zitten aan een leasecontract en de auto misschien wel verkocht moet worden. Of misschien omdat u dan geen andere bedrijfslening kunt afsluiten, of dat het uw passage voor uw hypotheek in de weg staat. Welke reden u ook heeft, wij willen u graag tegemoet komen. U kunt uw financial lease afkopen door gewoon alle openstaande termijnen in zijn totaal te voldoen. 

Waar moet ik nog rekening mee houden bij eerder aflossen?

Wij raden u aan om voor de zekerheid contact met ons op te nemen wanneer u uw financial lease wilt afkopen. Houd wel rekening met een eventuele slotsom die u op het eind van de looptijd nog dient te betalen (alleen als u een slottermijn heeft ingesteld). 

Zijn de kosten voor afkoop fiscaal aftrekbaar?

Wanneer u het leasecontract moet afkopen omdat u de auto niet meer nodig heeft, dan betaalt u in één keer de totale, nog openstaande, kredietvergoeding. Uiteraard zijn dit financieringskosten van uw onderneming welke weer fiscaal aftrekbaar zijn van de winst uit uw onderneming.

Is het ook de beste optie?

Het is natuurlijk de vraag of u er verstandig aan doet om uw financial lease overeenkomst vroegtijdig te beëindigen. Dit is per situatie verschillend, onze lease adviseurs kunnen u helpen om te bepalen of het in uw geval ook verstandig is om te doen. Misschien zijn er voor u nog andere mogelijkheden die voordeliger uitpakken. Als u uw leasecontract beëindigt, dan moet u in één keer de resterende maandtermijnen aan de leasemaatschappij betalen. En eventueel ook nog een slottermijn.

Extra aflossen

U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om meerdere maanden in één keer af te lossen of in plaats van 1 maand aflossen er gelijk 2 af te lossen. Wanneer u dit doet, dan verkort u uw looptijd.

Leasecontract aflossen omdat u de auto wilt inruilen

Wanneer u het contract wilt inlossen omdat u de auto gaat inruilen, dan is het voordeliger om een contractaanpassing aan te vragen. Door de nieuwe auto bij dezelfde leasemaatschappij onder te brengen, bespaart u kosten die gemaakt worden bij een nieuw contract en kunt u vaak gebruik maken van een netto inlosvoorstel waardoor u ook op de inlossing bespaart.

Wilt u uw financial lease afkopen en heeft u nog vragen? Neem dan even contact op!