De 5 voordelen van geblindeerde autoruiten

voordelen-geblindeerde-autoruiten

Auto’s met geblindeerde ruiten, je ziet ze vaak voorbij komen. Het staat stoer en geheimzinnig, maar wat is nou echt precies het nut van geblindeerde ruiten? In deze blogpost delen we 5 voordelen van geblindeerde autoruiten. Benieuwd? Lees dan verder. 

1. Meer privacy

Bij geblindeerde ruiten denk je waarschijnlijk als eerste aan meer privacy. Andere mensen kunnen niet zomaar naar binnen kijken, wat ontzettend fijn is. Daardoor maak je het dieven een stuk lastiger, ze kunnen niet zien wat je in de auto hebt liggen aan waardevolle spullen. Je auto is met geblindeerde ruiten waarschijnlijk dus minder diefgevoelig. 

Lees ook: Autodiefstal voorkomen met deze 7 anti-inbraak tips

2. Bescherming tegen UV-stralen

Autofolie werkt beschermend tegen de zon. Goede autofolie weert 99% van de UV-stralen. Wat beter is voor jouw gezondheid, aangezien te veel uv-straling slecht is voor je huid. 

3. Extra bescherming tijdens ongelukken

Auto ongelukken zijn helaas niet altijd te vermijden. Echter kan de schade wel beperkt worden door geblindeerde ruiten. Huh? Dat zit zo: de folie zorgt ervoor dat de glasscherven net alle kanten op kunnen vliegen. Hierdoor wordt de kans op letsel beperkt. Nieuwe auto’s hebben een extra voordeel ten opzichte van occasions. Nieuwe auto’s beschikken namelijk vaak over gelaagde autoruiten die nauwelijks tot niet splinteren.

4. Ook bescherming voor je interieur

In de zomer kan de zon je auto flink verwarmen. Door de uv-stralen en hitte kan je interieur beschadigen. Met geblindeerde ramen sla je twee vliegen in één klap. Je beschermt je interieur en het zal in je auto ook net iets koeler zijn dan zonder die extra laag bescherming. 

5. Een lagere brandstofverbruik

Dankzij geblindeerde ramen hoef je airco ook minder hard te werken in de zomer. Dat scheelt natuurlijk ook weer in het brandstofverbruik en kosten. Als je denk dat dat alles is heb je het mis. Ook in de winter kan de kou minder gemakkelijk binnen komen door de geblindeerde folie.

Lees ook: Besparen op mobiliteitskosten