Een (nieuwe) leaseauto uitzoeken, 6 handige tips!

lease-auto-uitzoeken

De zoektocht naar een nieuwe auto is begonnen. Leuk! Dat het een leaseauto wordt is zeker. Een slimme keuze als je het ons vraagt! Een nieuwe leaseauto uitzoeken is een leuk, maar soms een tijdrovend proces. Waar moet je bij je zoektocht naar een leaseauto opletten? Wij helpen je graag! In dit artikel vind je zes tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van je nieuwe (tweedehands) auto.

6 Tips bij het uitzoeken van een leaseauto


Tip 1: Kies de leasevorm die bij je past

Er bestaan diverse leasevormen, maar welke past het beste bij jou? Heb je een eigen onderneming of werk je in loondienst? Op het gebied van zakelijk leasen kun je kiezen voor financial lease of operational lease. Daarbij speelt het mee of je volledig ontzorgd wil worden of deels zelf de touwtjes in handen wilt houden. Als je niet via je werkgever of eigen bedrijf een auto kunt leasen, dan is private lease een interessant optie voor jou.

Overzicht leasevormen

Tip 2: Occasion of nieuwe auto leasen?

Weet je al of je een nieuwe of gebruikte auto wilt leasen? Een jonge occasion leasen is voordeliger dan een nieuwe auto. Het kan flink wat schelen in je maandbedrag. Bij Financial Lease ZZP zijn alle occasions goed onderhouden en niet ouder dan 8 jaar. Ook hebben ze niet meer dan 200.000 kilometer op de teller, waardoor jij de zekerheid hebt dat je nog een paar jaar door kunt met je tweedehands auto.

Bekijk het leaseaanbod

Tip 3: Bepaal de looptijd van je contract

De looptijd van je contract heeft invloed op het maandbedrag. Hoe langer de looptijd, hoe goedkoper het maandbedrag uitvalt en visa versa. Een leasecontract kun je al afsluiten van minimaal 12 maanden tot maximaal 72 maanden. De leeftijd van de occasion heeft ook invloed op de looptijd van je leasecontract. Een auto mag namelijk niet ouder zijn dan 10 jaar om een financiering te kunnen afsluiten. Een auto van 5 jaar kan bijvoorbeeld nog 5 jaar in het leasecontract worden opgenomen.

Tip 5: Houd rekening met bijtelling

Als je ervoor kiest om zakelijk een auto te leasen, dan moet je rekening houden met de bijtelling. Je krijgt als zakelijke leaserijder te maken met bijtelling, wanneer je meer dan 500 kilometer privé rijdt in je zakelijke leaseauto. Er zijn echter wel mogelijkheden om de bijtelling te ontwijken. Eén daarvan is om te kiezen voor een elektrische auto. Door te kiezen voor een elektrische auto kun je profiteren van lagere bijtelling. In 2026 zal de bijtelling voor een elektrische auto gelijk liggen met de bijtelling van een brandstofauto.

Geen bijtelling betalen

Tip 5: Kies je voor een duurzame auto?

Een elektrische auto is een duurzame keuze die extra voordelen oplevert. Tot en met eind 2025 profiteer je nog van een lagere bijtelling, maar er zijn meer voordelen! Je draagt een steentje bij aan een beter milieu, daarnaast is het goed voor jouw gezondheid, maar ook die van je medemens en dier. Je hoeft daarnaast geen motorrijtuigenbelasting te betalen of flinke bedragen uit te geven aan brandstof. Ook kun je besparen op onderhoudskosten, want een elektrisch auto heeft minder onderhoud nodig dan een brandstofauto.

Bekijk aanbod elektrische auto’s Meer informatie over elektrisch rijden

Tip 6: Laat je goed adviseren

Kom je er in je eentje niet helemaal uit? Laat je dan goed adviseren zodat je een verstandige keuze kunt maken. De leaseadviseurs van Financial Lease ZZP helpen jou graag. Op basis van je wensen en situatie zullen wij met je meedenken en je juist informeren en adviseren.

Hulp nodig bij de zoektocht naar een leaseauto?

Veelgestelde vragen Neem contact op