De IAA beurs in 2021

hybride-iaa-beurs-munchen-2021

De bekende IAA beurs in de autowereld, zal dit jaar plaatsvinden, maar op een andere manier dan iedereen gewend is. Niet gek, gezien de huidige situatie rondom corona, maar dat is niet de enige reden voor verandering. Allereerst is besloten dat na ruim 60 jaar het IAA niet meer in Frankfurt wordt georganiseerd. De nieuwe thuisbasis voor de IAA beurs wordt München. Een plek vol technologische bedrijven, start-ups en onderzoeksinstituten.

Hybride beurs

Een andere verandering is dat de beurs wereldwijd te volgen is. De IAA werkt namelijk aan een hybride beurs. Dat betekent dat de beurs onderdelen zowel digitaal als fysiek worden georganiseerd. Hiervoor is gekozen zodat buitenlandse autofabrikanten ook gemakkelijker kunnen reizen.

Corona-proof?

De overheden zitten niet op buitenlandse reizen te wachten ivm met het coronavirus. Het is dus de vraag of de beurs in september zal plaatsvinden. Het is vrijwel onmogelijk om besmettingen helemaal uit te kunnen sluiten. Hoe het evenement eruit moet gaan zien is nog niet bekend. Het hybride gedeelte zal mogelijk bestaan uit tekst, beelden en video’s die via social media kanalen worden gestuurd. Het gevaar dreigt dat mensen daarvoor helemaal niet meer naar München zullen afreizen. Er moet dus gezorgd worden dat het fysieke gedeelte in de beurshal interessant genoeg is om af te reizen naar München, want anders zullen mensen zich afvragen waarom de hele beurs niet gewoon virtueel wordt. Echter een beurs juist het meest van toegevoegde waarde vanwege het fysieke aspect.

Deelnemende automerken

Volkswagen, BMW en Daimler hebben aangegeven deel te willen nemen aan het evenement. Ook Ford, Hyundai, Polestar en een aantal chinese bedrijven willen meedoen. Volvo heeft daarentegen aangegeven niet mee te zullen doen. Daarnaast hebben automerken als Toyota, Renault en Stellantis nog niet gereageerd.

Bron: Autoblog