Elektrische auto’s van 2021

elektrische-autos-van-jaar-2021

Vereniging Zakelijk Rijders heeft dit jaar in samenwerking met Eneco eMobility, Leaseplan en Autoweek weer een verkiezing georganiseerd. Dit jaar niet met één, maar drie winnaars! Drie automerken mogen zich een jaar lang Elektrische auto van het jaar noemen. De jury besloot dat het eerlijker zou zijn om drie categorieën te maken aangezien de populariteit van elektrische auto’s zo gestegen is.

Niet in één hokje plaatsen

Het elektrische aanbod wordt bijna wekelijks vernieuwd met een nieuw model. Reden genoeg voor nieuwe categorieën in de toekomst. Een elektrische Renault Twingo is natuurlijk niet in een hokje te plaatsen met een Tesla.

Elektrische auto’s van 2020

23 merken, 32 modellen en 52 uitvoeringen zijn op basis van negen criteria beoordeeld. Het gaat om elektrische auto’s die in 2020 op de markt waren en niet alleen de nieuwste. De auto’s werden beoordeeld op actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantal, het trekgewicht, gebruiksgemak, rijeigenschappen, prijs en leasetarief. De rijeigenschappen wegen daarbij wel zwaarder mee dan bijvoorbeeld het trekgewicht.

Middensegment - Tot €40.000

1. Volkswagen ID.3
2. Opel Corsa-e
3. Peugeot e-208

Hoge segment - €40.000 tot 70.000

1. Tesla Model 3
2. Volkswagen ID.4
3. Hyundai Kona  Electric

Luxe segment - Vanaf 70.000...

1. Audi E-tron
2. Tesla Model X
3. Tesla Model S

De elektrische auto’s van het jaar

De volkswagen ID.3 is nog maar sinds kort op de markt, maar werd sinds september al meer dan 11.000 keer verkocht. De rijeigenschappen scoren een 8 en dat gecombineerd met een WLTP-bereik van 424 kilometer, komt deze auto als winnaar uit de bus in het middensegment. De Tesla Model 3 won vorig jaar al de titel, en ook dit jaar wint. Dit heeft de auto natuurlijk te danken aan zijn indrukwekkende actieradius, rijeigenschappen en laadsnelheid. Ook de Audi E-tron kwam als winnaar uit de bus in het topsegment, dit op basis van zijn actieradius, goede verkoopaantal en trekgewicht van 1800 kilo.

Bron: Autoweek