Zes redenen om te kiezen voor een motor

redenen-voordelen-motor-aanschaffen-rijden

Een auto leasen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, maar wist je dat het ook mogelijk is om een motor te leasen? Met een motor profiteer je natuurlijk van andere voordelen dan wanneer je kiest voor een auto. In deze blogpost delen wij zes redenen waarom het kiezen voor een motor een slimme keuze is! 

De zes voordelen van een motor leasen

1. Meer vrijheid

Met een motor heb je veel meer vrijheid dan met een auto. Je kunt veel sneller op de plaats van bestemming komen, doordat je door files kunt rijden. Met een motor rijd je gemakkelijk binnendoor, terwijl je er met de auto vaak omheen moet. Scheelt nog weer wat extra tijd! 

2. Je krijgt waar voor je geld

Een motor levert ontzettend veel prestaties, een auto ook, maar je krijgt als je het vergelijkt met een auto veel meer waar voor je geld. Uiteraard is de aanschafprijs ook een stuk goedkoper dan die van een auto. 

3. Parkeren waar je maar wilt

Motorrijden heeft een extra voordeel ten opzichte van een auto. Je mag en kunt namelijk parkeren waar je maar wilt. Je hoeft dus geen tijd te verspillen met je zoektocht naar een parkeerplaats, je mag de motor namelijk gewoon op de stoep parkeren als je wilt. 

4. Besparen op brandstof

Een motor is zuinig in gebruik, in ieder geval een stuk zuiniger dan een brandstofauto, waardoor je minder brandstof verbruikt. Uiteraard kan de motor niet op tegen een elektrische auto of hybride.

5. Exclusiviteit

Onder motorrijders heerst een speciale band. Het maakt niet uit of je de persoon in kwestie goed kent of niet. De meeste motorrijders begroeten elkaar tijdens een motorrit altijd. Een soort ongeschreven regel. Daarnaast zijn er speciale motorclubs waar je bij kunt. Veel motorclubs organiseren regelmatig dagjes weg met de hele club, waarbij je dus met een hele grote groep motorrijders gaat rijden, hoe gezellig!

6. Belastingvoordelen

Je kunt een motor aanschaffen door deze te kopen of te leasen. Kies je ervoor om een motor te financieren met financial lease, dan profiteer je van extra belastingvoordelen. Als ondernemer kun je namelijk de BTW terugvorderen. Als je tevens in aanmerking komt voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, dan mag je ook nog eens 28% van de netto prijs (exclusief btw) van je motor bij de belastingaangifte van je belastbaar inkomen aftrekken. 

Motor leasen met financial lease

Met financial lease betaal je een vast bedrag per maand, waarbij de motor jouw volledige eigendom is aan het einde van je leasecontract. Je dient wel zelf een motorverzekering af te sluiten, maar jij bepaalt waar. Zo heb je zelf in de hand hoe hoog de premie van je verzekering is, wat er in het pakket zit en bij welke verzekeraar.

Meer weten?