Lamborghini vanaf 2024 helemaal geëlektrificeerd

lamborghini-plannen-2024

Het is niet verrassend dat het ene na het andere automerk aangekondigd over een paar jaar helemaal over te stappen op elektrische auto’s. Lamborghini heeft ambitieuze toekomstplannen en wil vanaf 2024 helemaal geëlektrificeerd zijn. 

Direzione Cor Tauri

Lamborghini gaat het Direzione Cor Tauri pad bewandelen. Topman Stephan Winkelmann laat weten dat het merk niet om elektriciteit heen kan en CO2 doelstellingen wil behalen. Lamborghini steekt 1,5 miljard in elektrificatie om het bedrijf zo Co2-neutraal mogelijk te maken. 

Drie fases

Het Direzione Cor Tauri-pad heeft drie fases waarvan de eerste in 2021 en 2022 afspeelt. Dit jaar en in 2022 zal Lamborghini nog verbrandingsmotoren ontwikkelen voor speciale versies van de bestaande modellen. De nieuwe exclusieve modellen komen er om het verleden te eren. 

In 2023 begint Lamborghini aan de tweede fase van hun stappenplan. Er komt een nieuw model met hybride aandrijving op de markt. Eind 2024 moet het hele modellen aanbod elektrisch zijn. Dat betekent dat er vervangers komen voor de Lamborghini Aventador, Urus en Huracán, waarschijnlijk milde hybrides. Om het Lambo-karakter in de zwaardere hybride modellen te waarborgen, richt Lamborghini zich op de ontwikkeling van nieuwe lichtgewicht metalen. 

In de derde fase van het stappenplan brengt Lamborghini zijn eerste volledig elektrische model uit, een compleet nieuwe lijn. De elektrische versie wordt namelijk omschreven als het vierde model en zal naast de Urus, Huracán Aventador gaan schitteren.

Bron: Autoweek