Genesis komt naar Europa met de G80 en Gv80

genesis-europa-vg80-gv80

Binnenkort begint het merk Genesis met het verkopen van auto’s in een aantal Europese landen. Het avontuur start in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Er komt steeds meer informatie naar buiten over de topmodellen van het merk, waardoor we een steeds beter beeld krijgen van wat komen gaat.

G80 in twee uitvoeringen

Genesis brengt de Genesis G80 op de markt, een sedan waarmee het de concurrentie aangaat met de Mercedes-Benz E-klasse en Audi A6. De G80 is het betaalbare model van het stel. In het Verenigd Koninkrijk zal de auto omgerekend een prijskaartje hebben van circa €43.500. Voor die prijs krijgen de Britten (mogelijk) een 210 pk sterke 2,2 -liter turbo dieselmotor, gekoppeld aan een achttraps automaat.  De standaard versie krijgt een  prijs van circa €50.000. Deze versie krijgt ee 305 pk sterke 2,5-liter viercilinder onder de motorkap. Het is een vierwielaangedreven benzineversie met een achttraps automaat. Beide modellen zijn zo’n €3000 goedkoper dan de Mercedes-Benz E220d en Mercedes-Benz E300e. 

De GV80

De Genesis GV80 is een SUV die je naast de G80 in de showroom vindt. Vergelijkbaar met de BMW X5 en Mercedes-Benz GLE. De GV80 is een stuk duurder dan de G80. Dat komt omdat er veel meer geweld in zit, de GV80 heeft grotere motoren. De GV80 is vierwielaangedreven en komt met 278 pk sterke 3,0-liter zescilinder turbodiesel, gekoppeld aan een achttraps automaat voor een prijskaartje van rond de €60.000. Beide modellen komen met een Premium Line, maar mogelijk komen er ook meerdere uitvoeringen bij.

Genesis naar Nederland?

Vooralsnog zijn er niet bekend of de auto’s ook naar Nederland komen. Het is te hopen dat dat wel gebeurd en ze ook de elektrische G80 deze kant op sturen.

Bron: Autoweek