Elektrische FORD F-150 Lightning onthuld

ford-f150-lightning-onthuld

De Ford F-150 is de best verkochte pick-up van Ford wereldwijd. Niet gek dat Ford nu komt met een elektrische versie van de F-150. De elektrische variant gaat de naam F-150 Lightning dragen. 

Ford komt met volledig elektrisch model

Niet heel verrassend, maar de Ford-150 is in Amerika de best verkopende auto. Ford doet goede zaken ten opzichte van de concurrenten: Chevrolet, silverado en Ram. Ford komt nu als eerste met een volledig elektrisch model. 

Ford maakte al eerder gebruik van de aanduiding: lightning, maar verdween in 2004 van de markt. Speciaal voor de elektrische aandrijflijn is ervoor gekozen om de naam lightning weer te gaan gebruiken. De naam past perfect bij de elektrische auto.

Ford F-150 Lightning

De Ford F-150 Lightning is de snelste versie en komt met twee elektromotoren. De auto is vierwielaangedreven en komt met 570 pk en een 1.051 Nm sterke elektrische aandrijflijn. De auto springt in maar liefst 4 tellen naar een snelheid van 97 km/h. Er komt ook een minder krachtige variant met 432 pk, over de elektromotoren is echter nog niets bekend gemaakt. 

Wel heeft Ford laten weten dat er twee accupakketten komen. Een kleine met een actieradius van 370 kilometer en een groter die de F-150 Lightning 483 kilometer ver. De elektrische versie is gebaseerd op de reguliere versie, maar heeft een sterker en nieuwe frame. De pick-up krijgt een laadvermogen van maximaal 907 kilo en kan tot 4.535 kilo trekken. De auto kan over-the-air-updates ontvangen en je smartphone kan ook als sleutel dienen. Het infotainmentsysteem is 15,5-inch groot en te vinden op de middenconsole.