Elektrisch rijden, wat kost het?

elektrisch-rijden-jp-valery-qm-unsplash

Ben je op zoek naar een nieuwe lease auto en wil je misschien elektrisch gaan rijden? In onze vorige blogpost hebben wij je alle basisinformatie gegeven over elektrisch rijden, vandaag gaan wij daar verder op in! In deze blogpost behandelen we de voor- en nadelen van elektrisch rijden, wat een elektrische auto je kost en geven wij je meer informatie over de voordelen van het zakelijk leasen van een elektrische auto.

De voor- en nadelen van elektrisch rijden

Het rijden van een elektrische auto heeft zowel voor als nadelen. In het verleden hebben wij daar al eens over geschreven in een blogpost. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van elektrisch rijden?

Dit zijn de voor- en nadelen!

Wat kost een elektrische auto?

Duurder in aanschaf

Een elektrische auto is momenteel nog steeds duurder in aanschaf dan een vergelijkbare auto met benzine- of dieselmotor. Dat elektrische auto duurder zijn in aanschaf komt mede door de dure accutechniek. Door de groeiende vraag naar elektrische auto’s en nieuwe technische ontwikkelingen zullen de aanschafprijzen in de toekomst meer gaan dalen.

Goedkoper in gebruikskosten

Een elektrische auto heeft minder draaiende onderdelen in de aandrijflijn dan een verbrandingsmotor. Een benzine- of dieselmotor bevat snel al meer dan tweehonderd draaiende onderdelen die sneller slijten en onderhoud nodig hebben. Een elektrische auto heeft minder dan 20 draaiende onderdelen in de aandrijflijn, waardoor deze minder onderhoud nodig heeft. Zaken als olie verversen, vervangen van de koppeling of distributieriem zul je niet tegenkomen. Daarnaast gaan de banden en remmen ook langer mee dan bij een brandstofauto, omdat je voornamelijk gebruik maakt van de remmen op de elektromotor.

Een elektrische auto leasen met financial lease

Als je zakelijk een elektrische auto rijdt profiteer je van diverse fiscale voordelen.

Geen BPM

De BPM is een extra belasting die je moet betalen bij de aanschaf van je auto. Deze belasting is gebaseerd op de CO2-uitstoot van een auto. Aangezien een elektrische auto geen CO2-uitstoot heeft is deze vrijgesteld van de BPM belasting.

Geen wegenbelasting

Voor een volledig elektrische auto ben je daarnaast ook vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Deze vrijstelling geldt zeker tot 2024.

Aanschafsubsidie

Voor particulieren is er een aanschafsubsidie beschikbaar wanneer je een elektrische auto aanschaft of privé wilt leasen. Voor nieuwe elektrische auto’s bedraagt dat €4000,- en voor occasions €2000.

Lagere bijtelling

Zakelijke rijders hebben in 2020 een bijtelling van 8% op een volledig elektrische auto. Ook geldt er een maximum bedrag van €45.000. In stappen wordt de bijtelling op elektrische auto’s verhoogd totdat deze in 2026 gelijk is met andere auto’s (22%).

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Ook kan je als ondernemer bij de aanschaf van een volledig elektrische auto een subsidie ontvangen in de vorm van een extra afschrijvingspost, waarmee de fiscale winst lager uitvalt en er minder inkomstenbelasting hoeft worden betaald.

Financial Lease berekenen

Heb je een elektrische auto op het oog of ben je geïnteresseerd en benieuwd welke elektrische auto het beste bij jouw situatie past? Bij ons kan je jouw financial lease berekenen met de leasecalculator, zo weet je direct waar je maandelijks aan toe bent!

Bereken jouw leasebedrag!

Lease elektrische auto's

Er zijn verschillende automerken op de markt die volledig elektrisch auto's verkopen. In ons aanbod vind je zowel brandstofauto's als elektrische auto's. Hieronder vind je een klein overzicht van elektrische auto's die je bij ons kunt leasen!

Tesla lease: Tesla Model 3, Tesla Model S
Hyundai lease: Hyundai Ionic, Hyundai Kona
Volkswagen lease: Volkswagen e-golf, Volkswagen e-UP!
Kia lease: Kia e-Niro, Kia e-soul